L'Hospital de la Seu fa proves per detectar la covid-19 a l'exterior i dins el cotxe

ACN
08-04-2020
  • L'Hospital de la Seu fa proves per detectar la covid-19 a l'exterior i dins el cotxe

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell està fent proves de PCR per detectar el coronavirus a l'exterior de l'equipament i sense que la persona hagi de baixar del cotxe. Concretament, aquestes es duen a terme en aquells casos indicats per epidemiologia, seguint els criteris del Departament de Salut i amb l'objectiu de minimitzar riscos i adequar conductes, segons han informat des del centre sanitari a través de les xarxes socials. Mentre, des del consistori de la capital alturgellenca s'ha fet una crida a la població per a què porti mascareta quan surti de casa. En aquest sentit, s'ha recordat que n'hi ha de fetes de forma casolana a les farmàcies de la ciutat i que fins al moment ja se n'han repartit unes 7.500
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, recomana l'ús de mascaretes "sobretot, en establiments comercials i espais tancats", amb la finalitat d'evitar -en cas de ser portador de la covid-19 i no saber-ho- transmetre el virus a una altra persona, ja que amb aquest element de protecció s'aconsegueix que no traspassi i, per tant, s'atura la seva propagació. "Per això és molt important que tothom la utilitzi, en la mínima estona imprescindible, si és imprescindible sortir de casa”, assegura el primer edil.

De les 7.500 mascaretes casolanes elaborades per un grup de voluntaris i que s'han repartit tant a la Seu d'Urgell com a d'altres municipis de la comarca, n'hi ha que s'han fet arribar a botigues i empreses obertes de serveis socials, a més de personal de l'administració pública o cuidadors de persones vulnerables, entre d'altres. A més, encara en queden a les farmàcies de la ciutat i se n'estan confeccionant mil més, entre les quals n'hi haurà, per primer cop de talles infantils.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta