L'hospital Sant Joan de Déu de Lleida serà punt de vacunació pediàtrica des d'aquest dimecres

REDACCIÓ
Publicat: 
13-12-2021
Actualitzat: 13-12-2021 14:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'hospital Sant Joan de Déu de Lleida serà punt de vacunació pediàtrica des d'aquest dimecres

Les famílies interessades en vacunar els nens de 5 a 11 anys (gairebé 31.000 a tota la demarcació de Lleida) ja poden agafar cita des d’avui a través de la web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/. L’administració de les dosis començarà aquest dimecres 15 de desembre i es farà majoritàriament a les tardes, tot i que durant el període de vacances s’ampliarà també al matí.

A Lleida ciutat, l’hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida (Avinguda de La Canadiense, 28) es convertirà en el punt de vacunació poblacional pediàtrica. A la resta de la Regió Sanitària Lleida, els menors d’aquesta franja d’edat també es podran vacunar a l’Espai MerCAT de Tàrrega i a Fira Mollerussa.

Pel que fa a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, el vaccí s’administrarà als CAP o als espais annexes que ja s’utilitzen per vacunar. Atès que en aquests indrets es continua administrant el vaccí als adults, la vacunació es farà de manera diferenciada, ja sigui amb cues diferents o per horaris, depenent de la casuística de cada espai.

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de manera programada amb cita prèvia, via web, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre l’SMS  que Salut enviarà a les persones de qui es tingui el telèfon mòbil de contacte.

D’altra banda, en el cas dels infants que es vacunin sense estar acompanyats del seus mares o pares, caldrà que es presenti un document de consentiment informat, de la mateixa manera que es va fer amb la vacunació de menors d’entre 12 i 15 anys. Així mateix, els nens que compleixin 12 anys entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults. Per evitar aglomeracions de gent, es demana als progenitors que només un d’ells acompanyi els menors.

Al conjunt de la demarcació de Lleida, aquesta vacunació està destinada a 30.765 infants. D’aquests, 26.265 a la Regió Sanitària Lleida i 4.500, a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. Està previst que aquesta setmana arribin 11.400 dosis a Lleida i 1.900 al Pirineu. La resta, ho faran a principis del mes de gener de 2022.

Comparteix

També t'interessarà