L'Hospital Santa Maria de Lleida sense Covid19

ACN
25-09-2020
  • Imatge d'arxiu d'una professional de l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, atenent una pacient amb la covid-19
  • Un metge de l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, atenent una pacient amb la covid-19

L'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida ja no acull cap pacient amb la covid-19, després del descens progressiu en el número d'ingressos per aquesta malaltia que ha registrat el centre en les últimes setmanes. La primera setmana d'agost, el Santa Maria ja va tancar una de les dues plantes reservades per a la covid-19 i aquest divendres ha tancat la segona en donar l'alta a l'últim pacient que quedava ingressat. La màxima tensió assistencial a l'hospital es va assolir el 31 de juliol, quan el 51% dels hospitalitzats eren pacients diagnosticats amb coronavirus, amb un total de 40. Des d'aleshores, la pressió assistencial per covid-19 ha anat a la baixa de forma progressiva i sostinguda fins fer possible el tancament de la planta covid.

Des de l'Hospital Santa Maria assenyalen que, el fet d'haver obert dues plantes covid al centre i d'haver dedicat tota l'UCI al tractament dels pacients més greus amb aquesta infecció, va permetre rebaixar la pressió assistencial a l'Hospital Arnau de Vilanova, de manera que no va ser necessari obrir una quarta planta covid en aquest centre.

D'altra banda, tant a l'Arnau de Vilanova com al Santa Maria s’ha instal·lat un sistema de ventilació de pacients semicrítics a les plantes covid amb dispositius d'assistència respiratòria. El seu seguiment diari s'ha efectuat en coordinació amb l'equip de l'UCI, cosa que ha permès disminuir la taxa d'ingressos en aquesta unitat.

Durant la primera onada de la pandèmia, els pacients amb covid a l'UCI de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova van arribar a suposar el 80% del total, mentre que al juliol no van arribar al 40%. Al Santa Maria, en canvi, entre el 8 i el 27 de juliol, tots els llits d'UCI estaven dedicats a pacients amb aquesta patologia, com ja va passar a l'abril, degut al menor nombre de llits disponibles.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?