L'ICG Força Lleida cau a Valladolid en el primer partit de play-off

Actualitzat: 25-05-2023 23:10
  • L'ICG Força Lleida cau a Valladolid en el primer partit de play-off
    Peu de foto:
    Foto Iñaki Sola / Real Valladolid

Començava l’eliminatòria del play-off a domicili per a l’ICG Força Lleida. El Polideportivo de Pisuerga era l’escenari per al primer partit d’una fase que no seria fàcil. Els lleidatans començaven fora i en un pavelló que només coneixia una derrota durant la Lliga Regular, davant l’Andorra. Bon domini i control de l’ICG Força Lleida al llarg de gairebé tot el partit on la victòria s’ha escapat en els minuts finals amb un Valladolid liderat per Kovačevič que ha sabut rematar l’encontre des del tir exterior.

Agafava la davantera durant la primera part de partit l’ICG Força Lleida. La connexió d’equip i la defensa eren claus en la creació de segones jugades amb punts. A això s’hi sumava que Valladolid errava els seus tirs exteriors. Defensaven bé els de bordeus i amb una jugada ràpida trobava en Rafa Villar dos punts per posar-nos 2-8 als quatre minuts d’encontre. Ampliava a vuit la distància el barceloní des de la línia del tir lliure. I el mateix Villar es posava l’equip a l’esquena anotant dos punts més per situar la renda a 10 d’avantatge. Movia banqueta Gerard Encuentra donant entrada a Juani Marcos per dirigir el joc. Després d’uns minuts amb el 7-14 encallat, el Valladolid sumava un dos més u per posar pressió en el lluminós, però no s’intimidava l’equip lleidatà que continuava amb la seva tònica anotadora de dos i mantenir els vuit punts de coixí per anar al segon període (10-18).

A deu situaven l’electrònic els nostres amb dos punts de Miguel González en l’inici del segon quart. L’equip es trobava bé, sòlid en defensa i encertat en anotació, amb assistències que finalitzaven amb punts de Juani Marcos per situar l’11-24. Lluitador David Cuéllar guanyant accions en el rebot ofensiu per donar segones jugades a l’equip i dos punts de Jaume Lobo en pic xafava parquet. Els locals endollaven dos triples gairebé consecutius, però els de la Terra Ferma continuaven a la seva en totes posicions. Diogo Brito esmaixava i no deixava alternativa a Paco Garcia a aturar el joc amb el 19-33. Tram final de segon quart amb l’equip local més còmode on els triples els servien per reduir distàncies i anar al descans 35-42.

Totalment en el partit Valladolid que retallava en la represa del joc i (42-44). Gerard Encuentra tornava a fer jugar Rafa Villar i Juani Marcos de la mà amb el primer amb total control del joc i el segon protagonitzant jugades d’atac i posant un triple que servia per distanciar-se quan més a prop estava el rival. Després de jugades d’anades i vingudes, Valladolid s’avançava en el marcador per primera vegada en el partit amb una esmaixada de N’Guessan, però Juani Marcos s'encarregava de capgirar-ho amb una cistella des de l’altra banda de pista que entrava sobre la botzina.

Darrer període de partit amb una eliminatòria totalment oberta, tot per decidir i un primer tram amb un baix parcial anotador (5-4). Posava punt de pausa Valladolid buscant anotar i tornar a capgirar el marcador, i ho feia amb l’equip liderat per Kovačevič per tancar l’electrònic amb un 73-66 final.