Liciten de nou la consolidació del castell d'Alòs de Balaguer

E. FARNELL
21-11-2020
  • Liciten de nou la consolidació del castell d'Alòs de Balaguer

La Diputació ha tornat a treure a concurs les obres de consolidació estructural del castell d’Alòs de Balaguer, propietat de l’ens provincial, per frenar l’avançat estat de degradació, especialment a la torre. Les obres van ser adjudicades fa poc més d’un any però l’empresa concessionària va renunciar al projecte per problemes interns de la firma i no poder afrontar el projecte. Per això, ara la corporació ha obert un nou procés per adjudicar com més aviat millor l’actuació “urgent” en l’estructura del castell.

El projecte contempla una inversió de 125.200 euros i està prevista també una excavació arqueològica per obtenir més dades sobre aquesta fortificació. Actualment, les ruïnes d’aquest castell presenten greus patologies estructurals i es preveu consolidar l’eix central i reforçar l’estructura de la torre central.

Precisament, l’objectiu principal d’aquesta actuació és evitar el deteriorament de la torre, on es farà un pas per accedir-hi per fer possible que en el futur es pugui plantejar la seua recuperació com a mirador turístic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?