L'IEI augmenta fins a 1,5 milions d'euros els ajuts per a equipaments culturals de municipis petits

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-05-2024
Actualitzat: 06-05-2024 19:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'IEI augmenta fins a 1,5 milions d'euros els ajuts per a equipaments culturals de municipis petits
    Peu de foto: 
    IEI

L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) ha incrementat les subvencions per a equipaments culturals en municipis petits fins a 1,5 milions d'euros, una quantitat que cobrirà el 100% dels ajuts sol·licitats per uns 120 municipis. L'any anterior, aquesta línia de finançament tenia un pressupost de 100.000 euros i estava restringida a municipis amb menys de 400 habitants. Amb l'ampliació del pressupost, ara es pot destinar l'ajuda a béns mobles en municipis de fins a mil habitants, assegurant la totalitat de la inversió sol·licitada pels ajuntaments d'acord amb els criteris establerts.

Les subvencions han estat aprovades aquest dilluns pel Consell Rector de l'IEI, que està presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la vicepresidenta de l'IEI, Estefania Rufach, i el director de l'IEI, Andreu Vázquez. Rufach ha explicat: "El nostre objectiu és atendre el major nombre possible de municipis per millorar les instal·lacions i serveis dels seus equipaments culturals i oferir així un millor servei a tota la ciutadania".

Aquestes subvencions permetran, per exemple, la compra o renovació de mobiliari i material audiovisual per a edificis dedicats a usos socioculturals o per organitzar activitats que promoguin la cultura catalana. La dotació de 1,5 milions d'euros també cobrirà les necessitats dels equipaments culturals de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), ha afegit Rufach.

Comparteix

També t'interessarà