L'IEI inaugura la mostra de fòssils amb unes 150 peces procedents del seu fons

A.BARÓ
20-09-2018
  • L'IEI inaugura la mostra de fòssils amb unes 150 peces procedents del seu fons

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i el coordinador de la secció de geopaleontologia de l’IEI, Antoni Lacasa, van inaugurar ahir l’exposició Paleontologia de les terres de Lleida, que exhibeix els 150 fòssils més destacats d’una col·lecció que consta de 5.550 peces recollides en diverses campanyes de prospecció de la institució en els últims quaranta anys. Pujol va destacar que la mostra és un referent d’aquest àmbit i una prova dels 41 anys de la tasca de Lacasa al costat dels dinou grups expedicionaris que van treballar al jaciment de la Pedrera, a Santa Maria i Vilanova de Meià, a la cara sud del Montsec.

Lacasa va dirigir una visita guiada per l’exposició que es divideix en tres etapes: les restes de fa 130 milions d’anys de la Pedrera de Meià; els fòssils dels últims dinosaures del planeta, fa 66 milions d’anys, i la vida al Terciari, fa 33 milions d’anys. D’aquesta última fase pot veure’s la reconstrucció del cocodril de Gebut, trobat a Soses el 1995. Lacasa va assenyalar que l’exposició, que podrà visitar-se fins al 27 de gener, recull material únic de restes fòssils d’aus i dinosaures i està dirigida a tot el públic, però especialment a les noves generacions. En aquesta mateixa línia, la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va afirmar que la mostra és didàctica i que està pensada per a les escoles, amb activitats pedagògiques, i fins i tot incorpora un àlbum amb cromos retallables per als més petits.

D’altra banda, el Museu de Lleida, que va cedir per a aquesta mostra un fòssil de l’Oligocè, va informar de la cessió de dos de les figures originals de vidre dels escacs d’Àger el Museu d’Arqueologia de Catalunya per a una exposició sobre el món medieval.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next