L’IEI presenta un catàleg amb l’oferta teatral de 26 companyies lleidatanes

REDACCIÓ
31-10-2018
  • L’IEI presenta un catàleg amb l’oferta teatral de 26 companyies lleidatanes

L’IEI ha editat la guia Territori a Escena, un catàleg sobre la realitat del teatre i les arts escèniques de Ponent, que inclou informació sobre 26 companyies teatrals lleidatanes. Es va presentar ahir en un acte que va comptar amb la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló; la vicepresidenta, Rosa Pujol, i diversos representants de les companyies.

Perelló va afirmar que es tracta d’“una eina d’ús pràctic i de recerca d’informació ràpida” i va recordar que la contractació de formacions a través d’aquesta via suposa subvencionar imports dirigits als ens locals, amb la qual cosa des de l’IEI s’incentiva la contractació d’aquestes companyies, donant-los continuïtat i s’ajuda els ens locals a sufragar les despeses corresponents. Va afegir que la guia “reivindica Lleida com a referent cultural de Catalunya”.

Les formacions que hi apareixen són: Campi qui Pugui, Centre de Titelles de Lleida, La Pantomina, Efímer, El Sidral, Els Salats, Fadunito, Festuc Teatre, Holoqué, Improvisto’s Krusty Show, Íntims Produccions, Jam, La Baldufa, La Cremallera Teatre, La Guilla Teatre, Mai Tant Teatre per a Tothom, Miscel·lània Teatre, Nopatiskos Teatre, Nurosfera, Puck Cinema Caravana, Sac Espectacles, Talia Teatre, Toc de Fusta, Tombs Creatius, Xip Xap i Zum-Zum Teatre.

Així mateix, inclou informació sobre l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics, el portal Escena Familiar, a més de com obtenir subvencions per contractar les esmentades companyies. Jordi Pedrós, responsable de Campi qui Pugui, en representació de les 26 formacions, va dir que el repte és que els municipis “programin obres de teatre i les poblacions tinguin una oferta de cultura variada i de qualitat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?