‘Lífting’ per a 22 CAP amb una inversió de 564.000 €

REDACCIÓ
17-05-2019
  • ‘Lífting’ per a 22 CAP amb una inversió de 564.000 €

La conselleria de Salut invertirà en els propers dotze mesos uns 564.000 euros per millorar les instal·lacions i equipaments de 22 centres d’Atenció Primària (CAP) de la Regió Sanitària de Lleida. En total n’hi ha 23, però fonts del departament no van concretar quin serà el que no tindrà inversió. L’anunci de Salut no esmenta la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. A Catalunya s’invertiran uns 11,3 milions aquest primer any, fins a arribar als 30 milions en tres exercicis, per a 382 CAP, dels 400 que hi ha. El finançament sorgeix d’una partida de reserva del CatSalut no compromesa pels pressupostos futurs.

En concret, s’adquiriran nous aparells sanitaris, que serviran per millorar la resolució de l’Atenció Primària, s’executaran reformes de manteniment i conservació dels centres per potenciar el confort dels professionals i dels usuaris (canvi de calderes i repintat, etc.), es renovaran equipaments tecnològics (equips audiovisuals o centraletes telefòniques.) i es reposaran elements d’estructura com, per exemple, butaques d’extracció o cadires.

Les inversions beneficiaran aquells centres en què s’han detectat necessitats tenint en compte la seua data de construcció o l’última remodelació, va destacar la consellera de Salut, Alba Vergés, que va insistir en la necessitat d’“adequar” les instal·lacions tant per als professionals sanitaris com per als usuaris.

La primera fase, del juny d’aquest any al maig del 2020, se centrarà principalment en la compra d’equipament sanitari i de mobiliari.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next