L’IMO adreça un curs de competències digitals a professionals de centres educatius

REDACCIÓ
Publicat: 
21-08-2023
Actualitzat: 21-08-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  L’IMO adreça un curs de competències digitals a professionals de centres educatius
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí està preparant una nova formació per garantir l’adquisició de competències digitals que s’adreçarà a professionals en actiu de centres eductius de Lleida i demarcació, tant públics com privats. El curs, que s’impartirà el pròxim curs escolar, és finançat amb fons europeus #NextGenerationEU i la subvenció s’ha atorgat a través del Departament d’Educació de la Generalitat, dins la convocatòria per a l’Impuls digital a l’educació, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern de l’Estat. El cost del projecte és de 14.000 euros i s’ha concedit una ajuda per a la seva totalitat, 14.000 euros.

El projecte de formació pretén afavorir l’aprenentatge en l’àmbit digital amb els nivells establerts al DigCompEdu i el Marc de referència de la competència digital docent del Departament d’Educació de la Generalitat. Les persones que participin en el programa i assoleixin el seu contingut obtindran l’acreditació del nivell B2 en competències digitals.

El programa té quatre objectius principals:

  • Transformar i digitalitzar les activitats que es realitzen a l’entorn educatiu a través d’un projecte d’emprenedoria.
  • Dissenyar projectes d’emprenedoria socialment responsables compromesos amb la societat i el medi ambient.
  • Fer activitats perquè els equips docents i l’alumnat utilitzin eines digitals per desenvolupar qualsevol aprenentatge.
  • La inclusió digital a l’alumnat amb diversitat funcional.

Per dur-lo a terme, s’han concretat dues actuacions. D’una banda, una acció formativa que es farà amb metodologia basada en el learning by doing (en l’experimentació). Les persones participants adquiriran el rol de persona formadora, realitzaran els continguts a través d'una pràctica real que consisteix a aplicar a l'aula un projecte d'emprenedoria amb la temàtica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb l’ús de diferents eines digitals i el treball en xarxa. El projecte implica diferents centres educatius, de manera que la persona participant es coordina amb el professorat de les diferents temàtiques. D’altra banda, les persones que cursin la formació hauran de presentar un projecte final per acreditar l’assoliment del nivell de certificació.

Comparteix

També t'interessarà