L'Institut Català de la Salut celebra una gala musical amb professionals sanitaris

REDACCIÓ
Publicat: 
16-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Institut Català de la Salut celebra una gala musical amb professionals sanitaris
    Peu de foto: 
    Institut Català de Salut

El proper dimarts 21 de juny se celebrarà a Barcelona la I Gala d’EufòrICS, un concurs de talent musical que convertirà el vestíbul del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut, situat al carrer de Balmes, en un escenari on professionals de tot Catalunya que s’han presentat al càsting hauran de demostrar el seu talent com a solistes, com a músics o com a grups. 

Seran més de dues hores de música en directe on es podrà veure l’actuació dels 10 finalistes, escollits entre 30 participants, ja sigui en directe o en streaming (https://icsarts.tresc.cat). Els vots dels i les professionals decidiran qui en surt guanyador o guanyadora.

Entre els 10 finalistes hi ha la doctora Marta Bonet, facultativa especialista del servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), que manté una activitat musical professional en diversos projectes. Ha fet estudis superiors de Cant al Conservatori del Liceu i és màster en Estudis Avançats per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Juntament amb la seva parella, Xavier Fillat, componen el duet ‘Mínim’ de música moderna. També és coach vocal i col·labora amb grups de teatre musical de joves de Lleida. Entre d’altres, el 2019 va dirigir el musical de la pel·lícula La La Land que va interpretar el grup de teatre Muscuart al vestíbul de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova amb motiu de la celebració del Movember, una campanya per donar visibilitat a la salut masculina. El 2020, en plena pandèmia, va versionar el tema Billy Jean de Michael Jackson amb el títol Aquest virus no és cap broma. Acompanyaran Marta Bonet altres professionals del servei d’Oncologia Radioteràpica de l’HUAV que assistiran a la gala com a públic, entre ells, el cap de servei, Moisés Mira.

Arts en Salut

La iniciativa EufòrICS s’emmarca dins de la metodologia Arts en Salut. Nombrosos articles científics demostren els beneficis de la música per a la salut. Cada vegada hi ha més evidències que confirmen la relació entre les diverses manifestacions artístiques i la salut i el benestar emocional de les persones. La música ens pot ajudar a incrementar l’autoestima i a equilibrar el benestar emocional, per gestionar amb eficàcia els nostres sentiments i emocions.

Comparteix

També t'interessarà