L'Institut Guindàvols de Lleida inicia, per segon any, un projecte de ciència amb l'IRBLleida

REDACCIÓ
Publicat: 
25-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Institut Guindàvols de Lleida inicia, per segon any, un projecte de ciència amb l'IRBLleida
    Peu de foto: 
    IRBLleida

Des d’aquest divendres i fins al mes de juny, l’alumnat de 4t ESO de l’Institut Guindàvols realitzarà, per segon any, el projecte ‘CiènciArt Ponent: ciència i art per a futurs i futures recercaires’, un projecte educatiu multidisciplinari pensat per a combinar l'aplicació pràctica del mètode científic amb la creativitat artística, coordinat per l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). La proposta, ideada per la investigadora Marta Molinero del grup Investigació translacional en medicina respiratòria, forma part del programa d’innovació educativa “Recerca, creació i servei” (RCS) del Departament d’Educació. 

El programa RCS fomenta els aprenentatges competencials a partir de reptes derivats de necessitats que plantegen entitats de l'entorn i que es concreten en l'elaboració de productes i serveis culturals.

Com a novetat de la proposta d’IRBLleida d’aquest any, l’alumnat també coneixerà a una científica amb l’objectiu de mostrar referents de dones investigadores als més joves. L’alumnat es dividirà en 7 grups de treball i realitzarà un kit de recerca diferent. En finalitzar el projecte, els grups hauran de presentar la seva recerca al personal de l’IRBLleida. 

El projecte educatiu ‘CiènciArt Ponent: ciència i art per a futurs i futures recercaires’ combina l'aplicació pràctica del mètode científic amb la creativitat artística mitjançant el foment de l'intercanvi d'idees i el treball en equip. Es basa en la realització d'una experiència que demostra com la vida i la creativitat no són incompatibles entre elles i la presentació a l’estudiantat de les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) des d'una perspectiva diferent, i no necessàriament com a ensenyaments amb principis matemàtics rígids que no deixen espai a la imaginació.  

Comparteix

També t'interessarà