L’investigador Marc Güell exposa la seva recerca sobre humanització genètica dels porcs a l’IRBLleida

REDACCIÓ
Publicat: 
11-02-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’investigador Marc Güell exposa la seva recerca sobre humanització genètica dels porcs a l’IRBLleida

L'investigador Marc Güell, investigador principal del Grup de Recerca en Biologia Sintètica Translacional del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) de la Universitat Pompeu Fabra, impartirà una sessió sobre l’edició del genoma mitjançant la tècnica CRISPR/cas9. Serà demà, 12 de febrer, a les 12 h, a l'edifici de la Unitat Docent de la Universitat de Lleida (situat davant de l'edifici Biomedicina que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, IRBLleida). Güell, que va ser guardonat el passat mes de desembre amb el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove 2018 de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), exposarà la seva recerca sobre la humanització genètica dels porcs. Una investigació que, en un futur, podria comportar el trasplantament d’òrgans d’aquests animals a humans.

“Durant l'última dècada, la nostra capacitat per modificar el genoma humà ha augmentat significativament, afectant la investigació biomèdica i la medicina. Malgrat els avenços importants, l'enginyeria del genoma de mamífers encara afronta desafiaments importants”, ha explicat l’investigador. Marc Güell és investigador en Biologia Sintètica de la UPF de Barcelona. Graduat en Química Orgànica per la Universitat Ramon Llull i doctorat en Biomedicina, també ha fundat les empreses tecnològiques Sbiomedic i eGenesis.

L’IRBLleida organitza diferents seminaris amb professionals externs per a donar a conèixer les recerques que estan portant a terme els professionals de l’institut. El proper seminari serà el dimecres 19 de febrer, amb la investigadora de la Universitat Autònoma de Madrid, María Llorens.

Comparteix

També t'interessarà