L’IRBLleida crea un canal de donacions via web i demana implicació d'empreses

S.ESPÍN
Publicat: 
10-02-2018
Actualitzat: 10-02-2018 8:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’IRBLleida crea un canal de donacions via web i demana implicació d'empreses
  • L’IRBLleida crea un canal de donacions via web i demana implicació d'empreses
  • L’IRBLleida crea un canal de donacions via web i demana implicació d'empreses

L’Institut d’Investigació Biomèdica IRBLleida vol augmentar els seus ingressos procedents de donacions d’empreses i particulars destinades a finançar investigacions o equipaments científics. Actualment, ja disposa d’un sistema de micromecenatge gràcies al qual l’any passat 141 petites empreses van aportar 163.382 euros, però volen anar més enllà amb diferents iniciatives. D’una banda, han habilitat un canal al seu web (www.irblleida.org) a través del qual és possible fer donacions directes de 10, 20 i 30 euros (o l’import desitjat) de forma puntual o bé programar donacions periòdiques (mensuals, trimestrals, semestrals o anuals).

Ofereix també la possibilitat de fer aportacions econòmiques destinades a la formació de joves investigadors o bé a dos projectes concrets: una investigació en metabòlica per a pacients amb atac isquèmic transitori i una altra sobre nous biomarcadors per detectar l’esclerosi múltiple precoç.

A més, la pàgina informa de la possibilitat de llegar fons a l’institut en el testament i demana també idees i voluntaris per organitzar activitats per recaptar fons.

D’altra banda, la directora de l’IRBLleida, Elvira Fernández, va afirmar que estan fent “treball de camp” per aconseguir la col·laboració de grans empreses de Lleida del sector alimentari o de la producció porcina. “Estem constituint un comitè empresarial per poder implicar-les i que elles mateixes treballin per atreure col·laboracions. Si aconseguim que empreses amb gran prestigi al territori com la CAG de Guissona o Vall Companys es comprometin en el comitè, pot ser un efecte crida i fer que d’altres s’hi animin”, va argumentar, i va afegir que també estan “intentant que la Caixa incrementi la seua col·laboració”.

Així mateix, va indicar que recentment han incorporat com a “ambaixador de l’IRBLleida” l’exdelegat de Salut Sebastià Barranco, “que ens està ajudant de manera altruista” en l’impuls del mecenatge. “Nosaltres som una fàbrica de coneixement sobre les malalties per millorar la salut de la població. El teixit social i industrial i les institucions han de ser conscients d’això i hem de rebre ajuts per poder progressar. Les societats avançades són solidàries i hi ha donacions”, va subratllar Fernández.

La directora de l’IRBLleida va destacar que l’Estat ha reduït el pressupost destinat a investigació i va apuntar que les convocatòries de fons europeus són “extraordinàriament competitives”, per la qual cosa va incidir en la importància d’incrementar les donacions.

Retard en l’aprovació del pressupost pel 155

La intervenció de les finances de la Generalitat i la posterior aplicació per part de l’Estat de l’article 155 de la Constitució afecten directament l’IRBLleida.No hem pogut tornar a tenir un patronat pel 155 i els pressupostos han de ser aprovats pel patronat”, va assenyalar Elvira Fernández, que d’altra banda va afegir que “en els pressupostos van les inversions en infraestructures i en convocatòries d’ajuts”. Va explicar que, per la intervenció dels comptes de la Generalitat, durant un temps han hagut d’avançar els sous de sis científics que es van incorporar a l’IRBLleida gràcies a una convocatòria del departament de Salut.

No obstant, va dir que recentment han començat a rebre els diners. Va afegir que aquesta situació afecta també la compra d’equipaments. “Accedir a fons per adquirir-los és molt difícil i si les convocatòries estan aturades.”

“Ara necessitem fons per comprar un microscopi electrònic i aparells per fer metabolòmica. Si ens quedem obsolets en tecnologia, no podrem ser competitius. Per això necessitem també donacions”, va incidir.

Comparteix

També t'interessarà