L’IRBLleida lidera un estudi pioner amb mosques que aporta llum sobre la metàstasi

REDACCIÓ
29-05-2019
  • L’IRBLleida lidera un estudi pioner amb mosques que aporta llum sobre la metàstasi

Un estudi liderat per l’investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i professor associat a la Universitat de Lleida (UdL), Andreu Casali, ha aportat una mica de llum sobre els gens i mecanismes que formen part del procés de metàstasi −que provoca un noranta per cent de les morts relacionades amb el càncer− a partir d’un experiment amb mosques del vinagre. La investigació, en la qual han participat científics de la Universitat de Sheffield i l’IRB de Barcelona, ha aconseguit generar tumors a l’intestí de mosques adultes capaces de disseminar per tot l’organisme i colonitzar altres òrgans.

Amb els resultats d’aquest estudi, els investigadors han trencat la creença que la vida de les mosques era massa curta per presentar metàstasi i han generat un model que obre la porta a aprofitar la facilitat de manipulació genètica que ofereix aquesta espècie per a l’estudi de la metàstasi.

Els científics utilitzaran aquest model per identificar els gens que tenen un paper fonamental en la iniciació de la metàstasi en els humans.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?