Llardecans comença a instal·lar plaques fotovoltaiques a l'ajuntament

REDACCIÓ
Publicat: 
29-01-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Llardecans comença a instal·lar plaques fotovoltaiques a l'ajuntament
  • Llardecans comença a instal·lar plaques fotovoltaiques a l'ajuntament

L’Ajuntament de Llardecans ha començat aquest dijous els treballs de muntatge de les plaques fotovoltaiques al sostre de l’edifici del consistori. Aquesta és la primera de les dues instal·lacions previstes, que s’ubicaran a l’Ajuntament i al Poliesportiu. Es tracta de dues instal·lacions fotovoltaiques amb una potència de 35KW que permetran generar l’electricitat necessària per abastir tots els edificis públics del municipi en règim d’autoconsum. La previsió és que els treballs estiguin enllestits durant el proper mes febrer.

A més, el projecte inclou també un sistema de climatització per aerotèrmia al ball i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la Plaça dels Arbres. El cost total de les millores s'ha estimat en poc més de 100.000€ i s’ha pogut posar en marxa gràcies a una subvenció de 68.000€ del Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, atorgada a l’Ajuntament de Llardecans el passat 2020. L’aportació econòmica a través d’aquesta subvenció cobreix el 67,5% del cost total del projecte. La resta de finançament va a càrrec del consistori.

Aquesta actuació s’inclou dins el pla d'eficiència energètica de l’Ajuntament de Llardecans, en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció d’emissions de CO2. El pla té el seu origen en la diagnosi energètica que promou l'Associació Leader de Ponent en la qual s’estudia el consum elèctric dels equipaments públics i es fan diferents propostes de millora, entre elles, inversions relacionades amb l’autoconsum

Comparteix

També t'interessarà