Lleida acollirà la gala de Palma Produccions que presentarà 13 curtmetratges creats per més de 300 joves

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-04-2024
Actualitzat: 20-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida acollirà la gala de Palma Produccions que presentarà 13 curtmetratges creats per més de 300 joves
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Teatre de La Llotja serà l'escenari de les projeccions i el lliurament de premis del concurs cinematogràfic Palma Produccions el 22 d’abril a les 18 hores. Aquest concurs està dedicat als curtmetratges realitzats per joves.

En aquesta edició, LleidaJove ha produït 13 films amb la participació de més de 300 estudiants de secundària i altres centres educatius. El certamen permet la participació de grups informals de joves, així com de grups de classe.

Palma Produccions és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida, que es va iniciar el 2009 amb l’objectiu de facilitar als joves la realització de curtmetratges amb suport professional. A través de l'audiovisual, els participants no només aprenen aspectes tècnics, sinó que també desenvolupen habilitats com el treball en equip, la creativitat i la reflexió sobre temes rellevants, com l'assetjament, la xenofòbia, el masclisme o el medi ambient.

Cada any, es realitza una convocatòria per a propostes de curtmetratges, que passen per un procés de selecció. A cada equip se li assigna un director de cinema que els guia en tot el procés, des de la concepció de la història fins a la seva estrena a l'abril.

Des del 2009, el Departament de Joventut ha produït més de 100 curtmetratges amb la participació de més de 1.500 joves, que es poden veure al canal YouTube de la Paeria.

Durant la gala, els joves seran tractats com a autèntics artistes de cinema, arribant a la catifa vermella de La Llotja en cotxes del Club de Vehicles Històrics de Lleida i passant pel photocall organitzat pels alumnes de fotografia de l’Escola Municipal Leandre Cristòfol.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'alumnat d'Ilerna Formació dels Cicles de Vídeo, Dj i So i de Protocol. Els premis Palma Produccions 2024 seran lliurats per directors de cinema i el regidor de Joventut, Xavi Blanco.

Comparteix

També t'interessarà