⏯️ Lleida activa el pla d'actuació per l'onada de calor, que s'espera que superi els 38 graus

ACN
Publicat: 
13-06-2022
Actualitzat: 14-06-2022 17:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Lleida activa el pla d'actuació per l'onada de calor, que s'espera que superi els 38 graus
    Peu de foto: 
    Laura Cortés (ACN)

La Paeria ha activat el pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor, davant l'anunci del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya -CECAT- que les temperatures superin els 38 graus a partir d'aquest dilluns. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 intensifica les trucades a les persones més fràgils i també es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables. Pueyo també ha recomanat a la ciutadania no sortir al carrer en hores de màxima calor i ha recordat que hi ha equipaments municipals, com centres cívics, amb aire condicionat. Les piscines no obriran fins dissabte i l'alcalde assegura que estudiaran si es poden obrir abans l'estiu que ve.

L'alcalde de Lleida recorda que a Lleida ja es va patir un episodi de "calor intensa" al maig, per l'Aplec del Caragol i que la primera onada de calor s'ha avançat al juny. "Això demostra que el canvi climàtic no és una cosa de futur sinó que ja el tenim aquí i hem de prendre mesures per fer-li front".

Pueyo recomana a la població i, en especial, a les persones més vulnerables com majors de 75 anys, malalts crònics o persones sense sostre que intentin passar les hores de més calor en zones amb ombres com els Camps Elisis o en llocs climatitzats com centres cívics o casals.

Pel que fa a les piscines, davant les peticions d'obertura, el paer en cap recorda que per fer-ho cal tenir persones a les taquilles i socorristes i "malauradament" la tramitació de l'administració no permet reaccionar d'un dia per un altre. Tot i això, assegura que estudiaran, de cara a l'estiu que ve, anticipar l'obertura de les piscines.

Comparteix

També t'interessarà