Lleida acull una exposició fotogràfica sobre l'edifici de la Subdelegació del Govern

REDACCIÓ
20-09-2022
  • Lleida acull una exposició fotogràfica sobre l'edifici de la Subdelegació del Govern
    Peu de foto: 
    Subdelegació del Govern a Lleida

El vestíbul de la Subdelegació del Govern a Lleida acull una nova exposició, "L'Essència del passat"seguint amb l’objectiu d’oferir aquest espai a artistes de diferents disciplines artístiques i donar a conèixer les seves creacions.

Es tracta d’una exposició fotogràfica de Magda Torrelles, aficionada a la fotografia des de molt jove, formada per un conjunt de 16 fotografies amb diferents detalls de l’exterior i de l’interior de l’edifici de la Subdelegació del Govern, inaugurat al setembre de 1955 i catalogat des de 2001 com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic Català.

L’exposició es podrà visitar en horari de 9.00 a 17.00 al vestíbul de la Subdelegació fins el proper 6 d’octubre.

Les 16 fotografies en color i en blanc i negre recullen detalls arquitectònics de la façana de la Subdelegació, d’estil neoclàssic i representativa del “monumentalisme academicista” de les dècades dels 40 als 60, així com detalls de l’interior com ara llums, mobiliari i els cinc vitralls de grans dimensions situats a la façana posterior de l’edifici que representen els escuts dels cinc partits judicials de l’època. Algunes de les fotografies també mostren detalls d’alguns dels objectes que es conserven a l’habitatge destinat al subdelegat, actualment en desús.

El subdelegat José Crespín ha inaugurat l’exposició destacant “l’afany de Magda Torrelles per captar aquells detalls, aquelles petites coses, que acostumen a passar per alt quan observem, quan mirem les coses, i que sovint aporten molta informació i una percepció diferent o nova a la que teníem”. Crespín ha volgut agrair en la seva intervenció que “l’edifici de la Subdelegació hagi estat font d’inspiració d’aquesta exposició contribuint a visualitzar les seves singularitats”.

Per la seva banda, Magda Torrelles ha explicat que la mostra fotogràfica pretén “mostrar detalls que poden passar desapercebuts d’un edifici arquitectònic força desconegut per a la ciutadania en general i donar a conèixer espais i elements propis d’una altra època que formen part de la història local”.

Magda Torrelles és membre de l’associació Amics de la Foto de Lleida, entitat que té com a finalitat la promoció i difusió de la fotografia com a expressió artística mitjançant activitats de caire formatiu com ara conferències, cursos, tallers, trobades i sortides col·lectives. La seva afició a la fotografia l’ha permès endinsar-se en aquest món i fer realitat projectes com publicar fotografies a revistes d’àmbit català, signar la fotografia de portades de llibres i aconseguir, per exemple, el Primer Premi de Fotografia Seu Vella 2021 o un Quart Premi en l’edició del calendari 2022 de l’Estany d’Ivars i Vilasana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?