Lleida cedeix a Barcelona un llibre del XVII per a una mostra sobre el ginebre

REDACCIÓ
09-08-2019
  • Lleida cedeix a Barcelona un llibre del XVII per a una mostra sobre el ginebre

L’arxiu municipal de Lleida ha cedit el Llibre de l’Administració de Carnisseries lleidatà de l’any 1626 per a la mostra temporal Els fons d’oli de ginebre. Una indústria a Riba-roja d’Ebre, del Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

L’exposició destaca la importància de Riba-roja d’Ebre com a municipi productor d’oli de ginebre des de principis del segle XVII. Les propietats terapèutiques d’aquest ungüent, que s’obté de la fusta de troncs i arrels del Juniperus oxycedrus, han motivat que s’hagi utilitzat històricament com a remei per a diverses malalties humanes i, sobretot, per a afeccions cutànies del bestiar.

S’ha de destacar que la principal ruta del comerç de l’oli es dirigia cap al Pirineu travessant Ponent, amb Lleida com la ciutat on solien pernoctar els comerciants.

El Llibre de l’Administració de Carnisseries lleidatà recull dades relatives al funcionament de la Carnisseria Major i les carnisseries dels barris de Sant Andreu, Sant Llorenç i Santa Magdalena, els arrendaments i venda de la carn i la seua administració, els majorals, el bestiar de la ciutat, els escorxadors i els pesadors, entre d’altres. És per aquesta raó que s’exhibirà a la mostra fins al proper 13 d’octubre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...