Lleida celebra Dia Internacional de la Dansa a la plaça Sant Joan

REDACCIÓ
29-04-2022
  • Lleida celebra Dia Internacional de la Dansa a la plaça Sant Joan

500 ballarins i ballarines de 13 escoles de dansa de Lleida i província celebraran el Dia Internacional de la Dansa aquest divendres, 29 d’abril, a les 18 hores, a la plaça Sant Joan. L’encarregada de llegir el manifest d’enguany serà  Marta Castañer Balcells, que va ser qui va començar a promoure els actes del Dia Internacional de la Dansa fa molts anys i és doctora en Ciencies de l’Educació, Llicenciada en Educació i amb Pedagogia i directora del Laboratori d’Observació de la Motricitat a INEFC de Lleida.

Des del 1989, l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se suma a aquesta celebració amb un seguit d'actes que volen recollir tota la diversitat de la Dansa per acostar aquest art a la ciutadania i amb la lectura d’un manifest que en aquest 2022 ha estat creat per Toni Jodar i Beatriu Daniel, directors del projecte Explica Dansa.

Cal destacar, a més, que en aquesta edició s’han organitzat una sèrie d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dansa amb l’objectiu d’augmentar la presència de la dansa en diferents espais de la ciutat. En aquest sentit, aquests dies s’han dut a terme altres accions durant la setmana prèvia amb dues actuacions per part de sis escoles de dansa a la plaça Blas Infante i l’Espai Entrevies amb coreografies creades expressament per a l’ocasió. Aquest any també hi ha participat l’associació de l’eix comercial, amb petites sorpreses als aparadors de 20 comerços.

L’Associació de centres privats de dansa de les Terres de Lleida porta celebrant aquest dia Internacional des que es va fundar l’any 2010. I l’Ajuntament de Lleida ha donat suport a la iniciativa, col·laborant-hi de forma activa, des de la primera edició fins ara.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta