Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

REDACCIÓ
09-10-2021
  • Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
  • Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
  • Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
  • Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
  • Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
  • Lleida celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

Sota el lema ‘La salut mental en un món desigual’, l’entitat Salut Mental de Ponent ha celebrat aquest divendres, a la plaça Sant Joan, el dia Mundial de la Salut Mental amb una sèrie activitats obertes al públic en general per a conscienciar a la ciutadania, reivindicar la defensa dels drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals i les seves famílies.

Així s’ha manifestat la presidenta de l’associació Salut Mental Ponent, Montse Ribó, que ha llegit el manifest elaborat per la diada. Prèviament, ha assenyalat que des de 1993, data de la fundació de l’entitat, els seus membres s’han destacat com a màxims defensors i reivindicadors en tot el que fa a la salut mental al nostre territori. Així i tot, ha demanat la implicació de tota la comunitat. “Demanem un impuls en polítiques públiques, amb pressupostos valents, que garanteixin una bona atenció a la salut mental”, ha dit, però fent èmfasi que “cal que tots els departaments i entitats locals treballin junts en tots els àmbits: salut, atenció social, educació, cultura, lleure, habitatge, inserció laboral i justícia, per a poder-ho fer efectiu”.

A l’acte han assistit la tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré; el director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné; el president de la Diputació, Joan Talarn, i el subdelegat del Govern central, José Crespín. També han estat presents el tinent d’alcalde Paco Cerdà i el director territorial de Serveis Socials, Joan Segura.

Montse Pifarré ha fet una crida a conscienciar la ciutadania i desestigmatitzar les patologies mentals, que generen la barrera social que fa tant mal als pacients i a les seves famílies. La regidora de Salut ha valorat la tasca de Salut Mental Ponent i ha agraït especialment el treball dels seus voluntaris, tot recordant-los que sempre tindran el suport de l’Ajuntament de Lleida.

Un cop finalitzat els parlaments, hi ha hagut una exhibició de ball a càrrec dels alumnes de l’escola de ball Dancescape, que dirigeix Xavi Blanco, i una classe de ball dirigida per la tècnica de Salut Mental Ponent, Thaïs Montull, que ha estat oberta a tothom.

La jornada s’ha clos amb la performance ‘La meva ment és un lio’.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta