Lleida celebra la primera edició del festival literari Lletra Petita

REDACCIÓ
Publicat: 
26-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida celebra la primera edició del festival literari Lletra Petita
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El festival “Lletra Petita”, destinat a la literatura infantil i juvenil, ha celebrat a Lleida la seva primera edició. Aquesta jornada, promoguda per l’Ajuntament de Lleida a través de la Regidoria de Cultura i la llibreria El Genet Blau; ha tingut lloc als espais de la plaça de la Catedral, el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Pati de les Comèdies i la Sala Alfred Perenya; on han tingut lloc diverses activitats destinades tant a un públic familiar com per a professionals del sector.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’escriptor Josep Vallverdú, figura reconeguda en el gènere de la literatura infantil i juvenil amb títols tan representatius com el seu “Rovelló”, llegit per múltiples generacions de nens i nenes. L’autor, que enguany celebra el seu centenari amb l’Any Vallverdú, es va adreçar als lectors i al públic per agrair la seva participació al festival i, va dedicar una estona a fotografiar-se amb tothom qui volgués.

Al seu torn, l’alcalde Miquel Pueyo, ha agraït la presència de Vallverdú, així com a celebrat la promoció de la lectura amb iniciatives com el festival “Lletra Petita”, al qual ha desitjat llarga vida i n’ha felicitat la direcció, a càrrec de Mertxe París de El Genet Blau, l’organització i les diverses col·laboracions. Pueyo ha estat acompanyat pels tinents d’alcalde Montse Pifarré i Paco Cerdà. També han assistit a la inauguració del festival el regidor de Cultura, Jaume Rutllant; i, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa.

Per la seva part, l’actriu i narradora Roser Guasch ha llegit un manifest relacionat amb la literatura infantil i juvenil.

Els parlaments institucionals van finalitzar amb l’actuació improvisada de la coral Shalom que van delectar als assistents amb un parell de cançons interpretades amb percussió i les veus de les membres del cor.

Durant tot el dia hi ha hagut parades de llibreries i editorials de la nostra ciutat, a les quals s’ha sumat l’estand de l’editorial tarragonina convidada “Piscina petit oceà”. També s’han celebrat trobades amb escriptors i il·lustradors, conferències encarades al públic professional, conta contes i s’han destinat espais per a tallers i per gaudir de la lectura, així com s’ha habilitat un escenari a peu de carrer per a la lectura participativa en veu alta.

Comparteix

També t'interessarà