Lleida celebrarà per primera vegada la Diada Nacional de Catalunya amb un acte unitari l’11 de Setembre

REDACCIÓ
Publicat: 
05-09-2023
Actualitzat: 06-09-2023 11:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida celebrarà per primera vegada la Diada Nacional de Catalunya amb un acte unitari l’11 de Setembre
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Serà un acte institucional conjunt entre Paeria, Diputació i Generalitat a la Seu Vella


L’acte unitari de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida, organitzat per la delegació del Govern, la Paeria i la Diputació, se celebrarà aquest any per primera vegada el mateix dia 11 de setembre. Així ho ha anunciat el paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la regidora de Cultura, Pilar Bosch, en la presentació dels actes que es faran coincidint amb aquesta celebració.

Larrosa s’ha mostrat satisfet que s’hagi aconseguit que se celebri un acte unitari de les tres administracions perquè la ciutat de Lleida “recupera la festa de la Diada Nacional de Catalunya el mateix 11 de setembre” i ha agraït que “tant Paeria, Diputació com Generalitat hagin tingut la sensibilitat per fer una organització conjunta”.

L’alcalde ha manifestat que “volem una Diada en què Lleida assumeixi un paper reivindicatiu per erigir-se com a segona capital de Catalunya i, alhora, destacar el seu paper respecte al territori que supera els límits administratius i de país”.

Almenar inaugura la recentment remodelada Plaça Onze de Setembre
Peu de foto: 
Ajuntament d'Almenar

Programació

La regidora de Cultura, Pilar Bosch, ha explicat quina serà la programació per a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya que s’iniciarà diumenge 10 de setembre, a les 19  hores, a la plaça Paeria amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Vents de Riella d’Agramunt.

Dilluns 11 de setembre – 12.30 hores – Seu Vella

Així mateix, la regidora ha destacat que l’acte institucional de l’11 de setembre a Lleida es farà a la Nau Central Seu Vella i estarà presidida per Ester Capella Farré, Consellera de Territori, acompanyada del paer en cap, Fèlix Larrosa; Montse Bergés Saura, Delegada del Govern a Lleida; Joan Talarn Gilabert, President de la Diputació de Lleida.

S’iniciarà amb els parlaments i després la Coral Shalom interpretarà “El Cant de la senyera” i “Els Segadors”.

Seguidament actuarà Sylvestris, un grup de polifonia d’arrel tradicional. Són tres noies, cantants de Ponent que cantaran amb les maneres polifòniques antigues i comunes a tot el Mediterrani, i alhora portaran aquesta sonoritat a una mirada actual.

El dia 11 de setembre cantaran una versió melòdica poc coneguda de La Presó de Lleida, amb un arranjament que ens portarà de la polifonia més tradicional al rap, tot jugant amb l’electrònica com a acompanyament a les seves veus. Sylvestris acabaran l’actuació amb un petit garrotin ben nostrat per celebrar la Diada.

L’acte clourà amb l’ofrena floral al monòlit en record a les víctimes del 1707 i l’actuació de la Coral Shalom que enguany celebra el seu 50è aniversari i cal recordar que M. Carme Valls, ànima mater de la coral, va rebre enguany la Creu de Sant Jordi.

Lliurament de senyeres

7 i 8 de setembre. Al pati de la Paeria, de 10 a 13 h

Ofrenes florals de les entitats de la ciutat

A l’Edifici del Roser (Parador de Lleida), de 8 a 15 h o al monòlit en record a les víctimes del 1707 (Seu Vella) De 8 a 12 h i de 14 h en endavant

Comparteix

També t'interessarà