Lleida celebrarà un Dia d'Europa informatiu i lúdic a les xarxes socials

ACN
Publicat: 
08-05-2020
Actualitzat: 08-05-2020 12:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida celebrarà un Dia d'Europa informatiu i lúdic a les xarxes socials

Lleida commemorarà aquest dissabte, 9 de maig, el Dia d'Europa amb una programació basada en la informació, les tecnologies i les xarxes socials. L'emergència sanitària ha portat la Paeria a prescindir enguany dels actes públics i presencials i substituir-los per accions virtuals. L'Ajuntament de Lleida, a través de l'Europe Direct (ED), oferirà el vídeo-discurs del director de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, que es podrà seguir a través dels canals digitals d'ED Lleida. A través de les xarxes socials també es farà difusió del vídeo amb versions de l'Himne de l'Alegria a càrrec de músics lleidatans. Així mateix, des de dissabte i fins el 15 de maig, es pot participar online al joc 'Europa al teu l'abast'.

La Paeria, a través de l'Europe Direct (ED), en iniciativa conjunta amb els centres de Girona, Tarragona, Balears i Lleida, oferirà el vídeo-discurs del director de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, 'La UE davant crisi sanitària de la covid-19?'. Es tracta d'un missatge del director de la CE a Barcelona en què s'exposen les iniciatives dutes a terme aquests mesos davant la crisi pel coronavirus. Es difondrà per Twitter (@EDlleida), Facebook (EDLLEIDA), el canal Youtube i, com a novetat, per Instagram @europedirectlleida, un canal que l'Europe Direct Lleida estrena aquest dissabte, coincidint amb el Dia d'Europa.

A través de les xarxes socials també es farà difusió del vídeo dels músics de Lleida que han participat en el concurs de música, impulsat per la Comissió Europea i difós pels diversos canals de l'ED de Lleida, en el marc dels 250 anys del naixement de Beethoven, autor de l'himne europeu i de la Comissió Europea. El concurs ha consistit en convidar la ciutadania a interpretar la seva versió de l'Himne de l'Alegria, gravar-lo en vídeo i compartir-lo a Instagram. La publicació inclou la interpretació del músics de la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, que van participar-hi en ple confinament, des dels balcons de casa.

D'altra banda, del 9 al 15 de maig es pot participar online al joc 'Europa al teu l'abast'. La iniciativa, que es durà a terme amb la plataforma Kahoot, parteix d'un joc per conèixer les institucions bàsiques de la UE, la seva història, iniciatives i programes europeus de mobilitat per als joves. El joc s'ha dissenyat amb dues categories, júnior i sènior. Les instruccions es poden consultar al web de l'Europe Direct Lleida.

El Dia d'Europa se celebra per recordar que el 9 de maig del 1950 es va proclamar la Declaració Schuman, considerada l'inici de l'actual Unió Europea. Aquell dia, Robert Schuman va pronunciar la declaració en què proposava la creació d'una Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer. La CECA es va convertir en la primera d'una sèrie d'institucions supranacionals que es convertirien en el que avui és la Unió Europea.
 

Comparteix

També t'interessarà