Lleida, ciutat poètica

R. BANYERES
18-07-2018
  • Lleida, ciutat poètica

La poeta i gestora cultural Àngels Gregori (Oliva, 1985) es posarà al capdavant de la pròxima edició del Festival Internacional de Poesia, substituint Sam Abrams. Gregori el codirigirà amb la col·laboració del també poeta lleidatà Anton Not, que l’any passat ja va treballar amb Abrams en la recuperació del certamen després d’uns anys d’absència.

El festival, hereu del Mahalta –celebrat entre el 2005 i el 2011– i de Destí Poesía del 2015, va tornar a caminar l’últim novembre. La valenciana és la directora del Festival de Poesia d’Oliva des dels inicis, el 2005, quan ella tenia només 19 anys i des del 2017 és també codirectora del Barcelona Poesia, un dels certàmens més prestigiosos de Catalunya d’aquest gènere. Al llarg de la seua trajectòria, Gregori ha merescut distincions com el Premi Àusias March de poesia de Gandia per Llibre de les Brandàlies, el 2007, un guardó que posteriorment rebrien poetes lleidatans com Txema Martínez (Dol, 2012), Xavier Macià (Obre les mans, 2015) o Dolors Miquel (Guants de plàstic rosa, 2016). Altres dels guardonats amb què ha estat distingida són el Premi Alfons el Magnànim València de Poesia el 2010 per New York, Nabokov & Bicicletes o el Manel Garcia Grau 2011 per Herències. També va guanyar els Jocs Florals de Barcelona el 2013 per Quan érem divendres. L’any passat va trencar cinc anys de silenci al publicar Quan els arbres cauen, que va merèixer el Premi Estellés de Burjassot.

Per la seua part, el lleidatà Anton Not és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Lleida (UdL) i exerceix com a professor de literatura. Col·labora en diversos mitjans de comunicació, publicacions culturals i ha estat jurat en diversos certàmens literaris.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?