Lleida commemora el 8M postpandèmia amb actes durant tot el març

LLEIDA.COM / Pau Vilaró
Publicat: 
27-02-2023
Actualitzat: 02-03-2023 13:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Lleida commemora el 8M postpandèmia amb actes durant tot el març
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Lleida
 • Lleida commemora el 8M postpandèmia amb actes durant tot el març
  Peu de foto: 
  Foto Pau Vilaró
 • Lleida commemora el 8M postpandèmia amb actes durant tot el març
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Lleida
La ciutat de Lleida commemorarà el Dia Internacional de les Dones del 8 de març amb un total de 73 actes durant el mes de març. La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat avui al Casal de la Dona el programa unitari d’actes que organitza la Paeria durant el mes de març, amb la col·laboració de 52 entitats i grups de dones de Lleida. 

Aquestes organitzacions i entitats plantegen 73 actes de diferents tipus i per a tothom, com ara xerrades, conferències, exposicions, concerts, caminades i diferents accions reivindicatives en relació a la igualtat de gènere. L'Ajuntament de Lleida també proposa les següents activitats:

 • 7 de març, a les 12:30: presentació del llibre “Dones Silenciades” de Marina Pifarre al saló de plens, obert a tota la ciutadania.
 • 8 de març a les 12:00: acte institucional i unitari de totes les institucions que participen de la ciutat a la plaça  de Blas Infante.
 • 9 de marc a les 19:30: trobada “Dones i emprenedoria”. Jornada realitzada anteriors anys amb un nou format i orientació al Cafè del Teatre. L’organitza l'Ajuntament de Lleida amb col·laboració de l’associacio d’empresaries Ap! lleida.
 • 16 de març a les 18:00: celebració de la 16a edició dels premis Mila de periodisme a la sala de plens.
 • 23 de març: acte de reconeixement a Dolors Comes, presidenta de l’associació de veïns de la partida de Granyena, activitat que s’organitza periòdicament per reconeixer el paper de les dones en diferents moviments veïnals i socials.

Castro remarca que aquest any “ens situem amb xifres pre-pandèmia, on l’any 2020 havien programats 75 actes organitzats per 51 entitats" i que enguany "recuperem les xifres més altes”. La tinent d’alcalde també ha animat a la participació en les dues manifestacions que hi ha previstes pel dia 8, convocades per la Marea Lila i la Coordinadora 8 de març. “Convidar totes les dones a sortir als carrers a participar en les manifestacions i també els homes aliats, perquè difícilment aconseguirem la fita de la igualtat real i efectiva, si no anem guanyant complicitats també entre els homes”, ha afirmat. La regidora també ha valorat què suposa celebrar el 8-M avui en dia: “És una data del calendari que ens recorda que cada dia és 8 de març i que la lluita pels drets de les dones no esta circumscrit en un únic dia, sinó que el treball ha de ser permanent i constant”.

Comparteix

També t'interessarà