Lleida commemora el Dia dels Treballadors i Treballadores

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
01-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida commemora el Dia dels Treballadors i Treballadores
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El sindicat UGT de les Terres de Lleida organitza una ofrena floral al monòlit dels Camps Elisis, dedicat al seu fundador, Pablo Iglesias, amb motiu dels actes de commemoració del Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores, el Primer de Maig, que també ha inclòs una manifestació reivindicativa pels carrers de la ciutat.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha pres part en aquest acte i ha abraçat el lema unitari "Per la plena ocupació, menys jornada, millors salaris", consensuat pels sindicats per aquesta jornada, als quals ha ofert plena col·laboració. Larrosa ha posat de relleu que, malgrat la baixada de les xifres de l’atur, hi ha reptes significatius com l’atur de llarga durada, la incorporació dels joves al mercat laboral i la igualtat de gènere, amb l’objectiu que les dones puguin trencar el “sostre de vidre” que encara limita el seu creixement professional.

A més, Larrosa ha subratllat el compromís de l’Ajuntament amb l’ocupació a la ciutat, amb iniciatives com l’impuls a nous sectors industrials, la posada en marxa d’una nova oficina per facilitar l’activitat econòmica a partir del setembre, l’estabilització del personal municipal i la tasca realitzada per entitats com l’Institut Municipal d’Ocupació i el Centre Especial de Treball.

El secretari general d'UGT a les Terres de Lleida, José Luis Aguilà, ha expressat el seu agraïment a les persones que, amb vint-i-cinc anys de militància, han demostrat una “dedicació i fidelitat” al sindicat, rebent un pin commemoratiu en reconeixement. “Formar part de la UGT de les Terres de Lleida no és només ser membre d'un sindicat, sinó també ser part d'un moviment, d'una lluita per la justícia social i laboral, un esforç col·lectiu que ens uneix en un mateix ideal”, ha destacat Aguilà.

A l’acte també han assistit els tinents d’alcalde Carlos Enjuanes, Cristina Morón i Carme Valls, així com els regidors Pilar Bosch, Jordina Freixanet i David Melé.

Comparteix

També t'interessarà