Lleida commemora el Dia Internacional contra el càncer de mama

REDACCIÓ
Publicat: 
20-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida commemora el Dia Internacional contra el càncer de mama
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida commemora el Dia Internacional contra el càncer de mama, que se celebra el 19 d’octubre, per conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç per guanyar la lluita a aquesta malaltia, sent un dels tumors més freqüents en dones arreu del món. La Paeria dona suport i visibilitat a les accions que s’organitzen entorn a aquest dia i aquest vespre il·luminarà la façana de color rosa.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha saludat la presidenta d’Adima Lleida, Digna de Torres, i les persones integrants de l’associació de dones intervingudes de mama, que aquest dimecres han instal·lat una taula informativa a la plaça de la Paeria per informar sobre l’entitat i la malaltia, i per recaptar diners. La iniciativa ha comptat amb el suport del Sr. Postu.

La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea de Salut, Montse Pifarré, acompanyada del tinent d’alcalde Paco Cerdà i de la regidora Marta Gispert, ha llegit el manifest d’enguany que vol conscienciar, sensibilitzar i aconseguir que les dones accedeixin a les campanyes de detecció precoç per assolir cada vegada més diagnòstics precoços i, per tant, tractaments més efectius. Una dels preocupacions que es fan paleses en el manifest és el retard en la incorporació de de medicaments innovadors al sistema de salut públic. Per això, reclamen que s’acceleri l’accés per afrontar millor la malaltia i millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen.

Pifarré ha comentat que l’índex de curació del càncer de mama és molt alt, però que hi ha un percentatge de pacients amb càncer de mama metastàsic que necessita d’una atenció més personalitzada a fi d’assolir índexs més alts de supervivència.

Pifarré ha agraït la tasca de l’entitat Adima, que dona suport, informa i ajuda les pacients que han estat intervingudes de mama i facilita un espai on compartir i resoldre problemes personals, familiars i socials que sorgeixen a conseqüència de la malaltia. 

Comparteix

També t'interessarà