Lleida consolida la primera Unitat de Ferides Complexes de l’Atenció Primària de l’ICS

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
19-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida consolida la primera Unitat de Ferides Complexes de l’Atenció Primària de l’ICS
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

El Grup Nacional per a l’Estudi i l’Assessorament de les Úlceres per Pressió (GNEAUPP) ha acreditat favorablement la Unitat de Ferides Complexes de l’Atenció Primària de Lleida, liderada per la infermera Carme Marquilles i la doctora Sandra Alexandre, fet que representa una fita significativa d’àmbit estatal per a l’atenció sanitària lleidatana.

Des de l’inici de l’any 2008, el projecte ha experimentat un desenvolupament continu, establint criteris de tractament unificats i proporcionant capacitació específica per a les infermeres de cada centre d’atenció primària. Actualment, les infermeres referents en ferides de la Regió Sanitària  Lleida són un model d'excel·lència en l'atenció sanitària i juguen un paper crucial en aquesta iniciativa pionera.

La Unitat de Ferides Complexes a l'Atenció Primària de Lleida, inaugurada el 2019, permet oferir una atenció especialitzada adaptada a una població amb necessitats específiques, millorant-ne significativament l'efectivitat. La Unitat atén, entre d’altres, lesions que no cicatritzen correctament o altes hospitalàries de pacients amb ferides d’alta complexitat. Al mateix temps la Unitat té línies de recerca en desenvolupament i imparteix la formació en ferides de tota la Regió.

Aquesta Unitat, que depèn de la Direcció d’Atenció Primària de Lleida (DAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS), disposa d’un equip de professionals altament qualificades. En aquest sentit, Iraida Gimeno, Cristina López i Mercè Bernis han estat reconegudes com a expertes en el tractament de ferides, cosa que ha contribuït de manera destacada al reconeixement d'aquesta unitat com a referent en el seu àmbit.

Comparteix

També t'interessarà