Lleida, de dol per les víctimes del terratrèmol al Marroc

REDACCIÓ
Publicat: 
10-09-2023
Actualitzat: 10-09-2023 19:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Lleida, de dol per les víctimes del terratrèmol al Marroc
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Lleida, de dol per les víctimes del terratrèmol al Marroc
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Lleida, de dol per les víctimes del terratrèmol al Marroc
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

La ciutat de Lleida ha celebrat aquesta tarda a la plaça Paeria un minut de silenci en mostra de condol i solidaritat amb totes les víctimes del greu terratrèmol que va patir el Marroc la nit de divendres i que ja ha deixat més de dues mil persones mortes.

L’acte, que ha estat impulsat per la comunitat marroquina de Lleida amb el suport de la Paeria, ha estat presidit pel paer en cap, Fèlix Larrosa, i ha reunit unes 120 persones. Després del minut de silenci, ha tingut lloc una pregària i la lectura d’un comunicat de les entitats marroquins de Lleida, a càrrec de Zakaria Sorouri Slitin i Meriam Badri Seffany, de l’Associació Nostalgia, que han expressat la solidaritat amb totes les víctimes i ha agraït les iniciatives de suport que ja s’han engegat.

“Són dies tristos per la ciutat i la comunitat marroquina, pels lleidatans i lleidatanes d'origen marroquí que conviuen amb nosaltres. Alguns d'ells han perdut familiars en aquest terratrèmol. Per tant, el primer que hem de fer és acompanyar-los en aquest dol i donar-los-hi el nostre suport màxim. Hem convocat aquest minut de silenci com una senyal de respecte i també per visualitzar la bona entesa i la cooperació que hi ha entre les administracions, totes aquí representades, i la comunitat marroquina”, ha afirmat l’alcalde.

A més, Larrosa ha anunciat que dimarts a dos quarts de deu del matí, el regidor de Cooperació, Jackson Quiñónez, mantindrà una reunió amb els col·lectius i entitats marroquines de la ciutat “per bastir una estratègia de suport al govern marroquí i a les entitats que treballen en la xarxa de cooperació internacional per sumar l'esforç que estigui a les nostres mans”.

A l’acte també hi ha assistit la tinent d’alcalde Cristina Morón i els regidors Pilar Bosch, Jackson Quiñónez, Antònia Maller, Jordina Freixanet, Sandra Castro, Violant Cervera, Neus Caufapé, David Melé i Laura Bergés, així com el subdelegat del Govern a Lleida, Jose Crespin i la delegada de la Generalitat, Montse Bergés.

El terratrèmol al Marroc va tenir una magnitud 6,9 a l'escala de Richter amb epicentre a les muntanyes de l’Atles, a uns 100 km de la ciutat de Marràqueix, i és un dels més forts que s’ha registrat mai al país nord-africà.

Cooperació internacional

L’àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida aconsella que l’ajuda es faci arribar a través d’aportacions econòmiques a aquelles organitzacions humanitàries amb presència al país afectat. El Fons Català de Cooperació, del qual forma part la Paeria, ha obert una Crida d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc, on es poden fer arribar aportacions.

Comparteix

També t'interessarà