Lleida, demarcació més solidària en donació de llet materna

LLEIDACOM
01-08-2017
  • Lleida, demarcació més solidària en donació de llet materna

La donació de llet materna cada cop és més present en la nostra societat, ja que s'ha demostrat que aporta molts beneficis en nadons, especialment en aquells prematurs. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. 

Sara Villanova, supervisora del Banc de sang de Lleida comenta que cada vegada hi ha més mares que s'informen sobre el procés per a poder donar llet. "El primer requisit és que la mare estigui alletant al seu nadó i tingui suficient llet", ens explica. A més, recorda que els bons hàbits alimentaris són la clau per a poder ser donant de llet materna. 

Avui, coincidint amb el Dia Mundia de la Lactància Materna, repassem les dades del passat 2016, on un total de 261 mares van poder donar llet materna a tota Catalunya, essent Lleida, la demarcació més solidària en donació de llet. En conseqüència, a les terres catalanes, es van poder recollir 1106 litres d'aquest aliment. Segons dades del Banc de Sang de Lleida, amb aquesta quantitat es van poder alimentar més de 480 nens prematurs a tot el territori. A Lleida hi va haver 29 receptors. 

Un acte solidari del qual s'encarrega el BST de Lleida des del 2011. Moment en el qual es va aprofundir en la investigació sobre l'alimentació de nadons i prematurs. 

L'hospital Arnau es volca amb la Lactància Materna

Des de l’1 d’agost fins al 7 del mateix mes, se celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna que és una iniciativa impulsada per la WABA (Aliança Mundial Pro Lactància Materna), de manera conjunta amb la OMS i UNICEF, que fa de coordinadora en la celebració anual d'aquest esdeveniment. Un acte que s'ha convertit en el moviment social més estès en defensa de la lactància materna. 

 Aquest 2017 se celebra el 25è aniversari d’aquesta Setmana, que amb el lema “Construint aliances per protegir la lactància: pel bé comú, sense conflictes d’interessos”, vol dur a terme l'acció conjunta necessària per protegir, promoure i donar suport  a  l’alletament natural. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?