Lleida engegarà el concurs d’idees per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
14-06-2024
Actualitzat: 14-06-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida engegarà el concurs d’idees per al Pla de Millora Urbana de la Mariola
    Peu de foto: 
    Reunió del comitè estratègic de l'habitatge a la Paeria ©Ajuntament de Lleida

El comitè estratègic de l'habitatge de Lleida ha aprovat la posada en marxa del concurs d’idees per a la redacció del nou Pla de Millora Urbana, amb l’objectiu de regenerar urbanísticament i socialment el sector del Grup Mariola, delimitat pels carrers Mart, Mariola, Júpiter i Cardenal Cisneros.

L'alcalde, Fèlix Larrosa, i la primera tinent d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias, han presidit la reunió en què s’ha establert l’organització del procés per seleccionar l’equip multidisciplinar que redactarà el Pla de Millora. La previsió és que la Junta de Govern Local aprovi els plecs de condicions en els pròxims dies, per tal que l’Ajuntament obri la licitació del concurs d’idees al juliol.

El concurs constarà de dues fases. La primera fase consistirà en la selecció d’empreses participants segons criteris objectius com l’oferta econòmica i l’experiència dels tècnics. Se'n triaran un mínim de tres, que passaran a la segona fase, on presentaran les seves propostes de regeneració del barri davant un jurat d’experts. Aquest jurat, format per professionals reconeguts en arquitectura, urbanisme, medi ambient, paisatgisme i àmbits socials, valorarà aspectes com la qualitat de les ofertes i els seus valors tècnics, culturals, arquitectònics, mediambientals i socials.

L’equip guanyador començarà a treballar a la tardor, amb l’objectiu d’aprovar inicialment el Pla de Millora Urbana durant el primer trimestre de l’any vinent i continuar treballant en el seu desenvolupament i aplicació.

L’alcalde Larrosa ha destacat que l’objectiu del Pla de Millora Urbana és impulsar “la regeneració del barri, per tal de generar un nou espai on la gent visqui amb dignitat, i això té molt a veure amb l'impuls a l'habitatge social que estem assumint des del govern municipal”. També ha subratllat el paper determinant de l'administració local per garantir un habitatge digne per a tothom a Lleida.

El sector afectat pel Pla de Millora Urbana inclou 11 edificis (9 del Grup Mariola i 2 blocs més a Cardenal Cisneros) i 435 habitatges, amb una superfície total de 23.000 m². El document haurà d’incloure mesures de regeneració de l’habitatge i de l’espai públic, així com mesures socials per recuperar el barri.

Comparteix

També t'interessarà