Lleida es prepara per gaudir de la tercera edició del Magnífic Fest

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
15-05-2024
Actualitzat: 15-05-2024 16:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida es prepara per gaudir de la tercera edició del Magnífic Fest
    Peu de foto: 
    Presentació del Magnífic Fest 2024 a Lleida ©Ajuntament de Lleida

Els propers 14, 15 i 16 de juny, Lleida acollirà la tercera edició del Magnífic Fest, un esdeveniment musical que comptarà amb caps de cartell com Vetusta Morla, Iván Ferreiro i La Oreja de Van Gogh. Enguany, el festival també ofereix una àmplia varietat de concerts gratuïts per donar veu a múltiples formacions emergents d’arreu del territori.

El festival espera consolidar-se aquest any com el gran festival d’estiu de la capital de Ponent, amb una combinació d’actuacions de reconeguts artistes i espais dedicats a nous talents i concerts gratuïts. Ubicat al recinte firal de Lleida, una de les novetats d'aquesta tercera edició és que part de la programació paral·lela es trasllada a la Rambla de Ferran i al carrer Lluis Besa, en ple Centre Històric de Lleida.

Les actuacions dels barcelonins La Sra Tomasa, els madrilenys La Paloma i el grup local Els Llums de Colors, protagonitzaran dissabte 15 de juny una nova edició del Magnífic a la ciutat, la jornada gratuïta del Magnífic Fest a la Rambla Ferran, al centre històric de la ciutat, que compta amb la col·laboració en la programació musical de la promotora independent Mayday i l’entitat Ponent Roots.

Obrirà la jornada a les 12h del matí una sessió de música negra i caribenya a mans del Sound System Ponent Roots Selectors. A les 13h serà el torn de La Sra Tomasa és un dels grups més estimats de Barcelona. Nascuts al 2012, han creat un estil propi que trenca barreres musicals a base de combinar influències i gèneres de manera innovadora. Els seus concerts són una gran festa a base de fusió de música amb sabor llatí, funk, reggaae, hip hop, trap, drum’n’bass i altres sonoritats urbanes i electròniques. A Lleida vindran en el seu format acabat d’estrenar de Dj Set, on mostren les seves dots dalt de l’escenari amb més proximitat que mai. A les 14:30h hi haurà una nova sessió de Dj Ponent Roots Selectors fins a les 15.30h, que actuaran els lleidatans Els Llums de Colors, el projecte personal del bateria Xavier León. Les seves cançons destaquen per influències que beuen de la vessant més melancòlica de The Smiths, de la delicadesa de Belle & Sebastian, de les històries singulars de Quimi Portet i les sonoritats més excèntriques i electròniques d’Hidrogenesse. A les 16:30h actuarà Dj Rialto i a les 18h, La Paloma. Aquesta banda madrilenya de noise rock s’ha transformat en un dels grups del moment de l’indie nacional gràcies a un directe espectacular i a una col·lecció de cançons destacables com “Palos”, “Bravo Murillo” o “Algo ha cambiado”. En una segona ubicació al carrer Lluis Besa i organitzat per Carrincló, s’hi podrà veure a les 12h una sessió del dj i fotògraf lleidetà Rafa Ariño, que a banda, fins el 15 de juny compta amb l’exposició “Girando con...” al carrer Lluís Besa, i a les 13h, un concert del grup de versions de Saragossa Copacabana.

El Magnífic Fest organitza, conjuntament amb Cases de La Música, la mostra de grups emergents de Catalunya Stellart. El dia 8 de juny els sis finalistes de l’Stellart actuaran a l’Espai Orfeó en una mostra que estarà oberta al públic que vulgui descobrir nous valors de l’escena catalana. El grup guanyador participarà en un programa d’acompanyament artístic de la Casa de la Música de Lleida, Alt Pirineu i Aran valorat en 2.000 € i, com a novetat, actuarà al Magnífic Fest 2025.

Comparteix

També t'interessarà