Lleida es prepara per viure una nova Revetlla de Sant Joan

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
17-06-2024
Actualitzat: 17-06-2024 18:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida es prepara per viure una nova Revetlla de Sant Joan
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu focs artificals ©Pixabay

Lleida es prepara per una nova Revetlla de Sant Joan, amb la Paeria posant en marxa, durant aquesta setmana, un plànol interactiu que informarà sobre les casetes de petards i les fogueres autoritzades pel Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat.

Es preveu que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya autoritzi una trentena de fogueres a Lleida en els propers dies. Per la seva part, l’Ajuntament de Lleida ha autoritzat 13 establiments de venda de petards i coets a la ciutat.

Obert el termini per sol·licitar les fogueres de Sant Joan 2024 a Lleida
Peu de foto: 
Cartell promocional fogueres Sant Joan ©Ajuntament de Lleida

Des de Protecció Civil, es posa especial èmfasi en consells i recomanacions per garantir una Revetlla de Sant Joan segura. S’apel·la a la responsabilitat ciutadana, demanant precaució tant per encendre les fogueres (especialment prop de zones boscoses) com en la manipulació de petards i coets, tenint en compte l’edat de les persones i assegurant-se de comprar-los en llocs autoritzats.

Es recorda també la importància de respectar les persones que necessiten descans, pateixen d’hipersensibilitat auditiva o trastorns de l’espectre autista, així com els animals de companyia.

L’Ajuntament de Lleida aconsella seguir totes les recomanacions de Protecció Civil per a la manipulació de productes pirotècnics, evitar encendre’ls dins de cases o prop de líquids inflamables, i destaca que és imprescindible disposar d’autorització per encendre fogueres.

Reforç especial de la Guàrdia Urbana de Lleida la nit de Sant Joan

Una quarantena d'agents de la policia local treballaran la nit de Sant Joan per reforçar el control de les revetlles i la prevenció d’incendis de contenidors, alguns d'ells de paisà. El reforç del servei començarà a la tarda amb l’acompanyament de la Flama del Canigó. La policia local estarà en contacte directe amb el cos de Bombers per a qualsevol incidència durant la revetlla. A més, l’empresa Ilnet es reforçarà amb un camió cuba per sufocar, si cal, algun petit incendi.

D’altra banda, la Unitat d’Investigació i Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana (UNIPA) realitza durant aquests dies les inspeccions administratives de les casetes de venda de petards. Les fogueres seran revisades el mateix dia de la revetlla per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Comparteix

També t'interessarà