Lleida estrenarà aquest estiu servei públic de lloguer de patinets elèctrics

REDACCIÓ
12-06-2019
  • Lleida estrenarà aquest estiu servei públic de lloguer de patinets elèctrics

Lleida estrenarà aquest mateix estiu el primer sistema públic de lloguer de patinets elèctrics. La ciutat disposarà d’uns 200 d’aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), repartits en gairebé un centenar d’ubicacions en diferents punts de la ciutat. L’empresa que prestarà el servei, LMTS Goflash Spain SL, ha elaborat els seus propis estudis de mobilitat per implantar el servei, que podrà adaptar segons l’ús que tingui el sistema a cada zona. L’usuari haurà d’instal·lar l’aplicació de l’empresa al seu mòbil on podrà trobar geolocalitzats els patinets distribuïts per la ciutat. Un cop arribi a l’indret on són, els podrà desbloquejar i fer anar. Després l’haurà d’estacionar correctament i deixar el vehicle bloquejat de nou, pagant la tarifa corresponent pel temps d’ús.

Les tasques de posada en marxa i explotació del sistema, incloent la recàrrega, revisió, manteniment, reparació i trasllat dels patinets aniran a càrrec de l’empresa, que haurà de disposar també d’un espai fora de la via pública per fer-ho, així com del personal necessari.

Al començament de la jornada, els treballadors de Goflash distribuiran els patinets a les ubicacions acordades, que hauran d’estar senyalitzades. La circulació i estacionament d’aquests vehicles s’haurà de fer d’acord a l’establert a la normativa general de trànsit i seguretat vial i a l’article 59 de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles de Lleida. La mateixa empresa haurà de recollir els vehicles incorrectament estacionats per posar-los allà on estigui autoritzat.

Els patinets hauran de tenir una velocitat màxima de 25 km/h, llum davant i darrera, sistema de frenada segur i estar clarament identificats amb la marca i número. Els usuaris hauran de portar casc. La gestió del servei es farà mitjançant una aplicació i una plataforma de gestió a les dades de la qual també tindrà accés l’Ajuntament. L’empresa haurà de tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil, que cobreixi tots els possibles danys materials i corporals i les seves conseqüències que puguin derivar-se de l’explotació dels VMP.

Per raons d’interès públic, l’Ajuntament podrà ordenar la retirada o reubicació total o parcial dels vehicles. Goflash, que ja està prestant servei en ciutats com Madrid o Saragossa, comptarà amb llicència vigent inicialment fins el 31 de desembre de 2020, seguint els criteris establerts a l’article 59.15 de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles de Lleida i a l’article 5 de l’Ordenança d’Usos de la Via i els Espais Públics de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?