Lleida ‘exporta’ l’app antitabac

SEGREcom
16-12-2016
  • Lleida ‘exporta’ l’app antitabac

Un total de sis centres de la xarxa catalana d’hospitals participaran en un estudi pilot sobre una aplicació de mòbil (app) dissenyada per la Universitat de Lleida i la Unitat de Tabaquisme de l’hospital Santa Maria per deixar de fumar, en una iniciativa a la qual s’ha sumat l’Institut Català d’Oncologia i que s’aplicarà en 84 hospitals. Santa Maria, Institut Català d’Oncologia i la UdL han creat el grup de treball que impulsarà el pla pilot en el qual han confirmat que participaran Vall d’Hebron, Sant Joan de Déu-Althaia de Manresa (Barcelona), Clínica del Vallès de Sabadell i Sant Joan de Reus.

El professor de la Facultat de Medicina de la UdL i responsable de la Unitat de Tabaquisme del Santa Maria, Francesc Abella, va explicar que l’objectiu d’aquesta aplicació és "minimitzar al màxim el risc de recaiguda dels pacients que han deixat de fumar, oferint-los un contacte continu amb els professionals sanitaris a través d’un xat similar al WhatsApp". Els usuaris reben missatges periòdics de control amb estadístiques i els assoliments en relació amb els dies sense fumar, els diners estalviats i els efectes positius en la salut que suposa l’abstinència. L’aplicació (disponible en català, castellà i anglès) ha estat dissenyada pel grup d’investigació de Computació distribuïda de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i de l’start-up Hesoft Group sorgida del Trampolí Tecnològic de la UdL.

La jornada se centrarà, entre altres aspectes, en les patologies derivades del consum de tabac com pot ser la relació entre el tabac i els efectes a les artèries perifèriques; les malalties reumàtiques i la importància de la deshabituació del tabac per a pacients amb el VIH i l’abordatge en pacients amb cardiopatia.

Jornada a la UdL sobre patologies derivades del seu consum

L’Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida acollirà aquest matí l’onzena edició de la Trobada de Tabaquisme a Lleida, centrada aquest any en les patologies del tabac, organitzada per la Unitat de Tabaquisme del Santa Maria.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next