Lleida ha tramitat l'obertura de 357 terrasses de bars durant la fase 1

ACN
08-06-2020
  • Terrasses mascareta bar Lleida Ricard Vinyes Miquel de Santiago
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L'Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, ha tramitat l'obertura de 357 terrasses d'hostaleria i restauració de la ciutat durant la primera fase del desconfinament, que es va declarar fa tres setmanes en la regió sanitària de Lleida. Així mateix, també ha gestionat 188 sol·licituds d'ampliació d'aquests espais en establiments que ja disposaven d'una autorització anterior, el 93% de les quals s'han autoritzat. Amb l'objectiu de facilitar la recuperació del sector, la Paeria ha habilitat la tramitació en línia de la reobertura d'aquests espais, mentre l'últim ple també va aprovar la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses fins al 30 de juny.
En els darrers mesos, l'Ajuntament de Lleida, a través del primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i del regidor de Mobilitat, Vialitat i Trànsit, Joan Ramon Castro, ha mantingut diverses reunions amb els representants de la Federació d'Hostaleria de Lleida per tal de consensuar amb els restauradors la recuperació de la seva activitat econòmica i el retorn a la normalitat després de la covid-19.

Una de les primeres accions ha estat facilitar la reobertura de les terrasses, per la qual cosa s'ha habilitat expressament la tramitació en línia, a través de la qual s'ha pogut comunicar de forma senzilla la data d'obertura, la sol·licitud d'ampliació de l'espai de la terrassa, el canvi d'ubicació i la petició de noves llicències per a aquells establiments que no en tenien.

Per altra banda, des de l'Ajuntament de Lleida també s'han pres altres mesures d'àmbit fiscal per ajudar als empresaris del sector a fer front a la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, el ple del consistori va aprovar en la sessió del mes de maig la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses fins al 30 de juny, a l'espera que en aquesta data s'hagi recuperat l'activitat econòmica en aquest sector.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?