Lleida habilitarà un nou parc per a gossos entre Balàfia i el Secà

REDACCIÓ
31-08-2021
  • Lleida habilitarà un nou parc per a gossos entre Balàfia i el Secà

La Paeria impulsarà la posada en marxa d'un nou parc per a gossos entre els barris de Balàfia i el Secà de Sant Pere, que dona resposta a les demandes expressades pel veïnat d'aquests dos barris a través dels Consells de Zona per tal de disposar d'àrees d'esbarjo per als seus animals de companyia.

L'espai on se situarà és el dels Jardins Francesc Solana, a tocar de l'avinguda Torre Vicens, davant de l'institut, ha estat triat pels serveis tècnics municipals i aprovat pels mateixos veïns i veïnes a través dels seus Consells de Zona. S'ha buscat un espai públic ampli que pogués encabir aquest parc, que donés servei a tots dos barris i que es trobés allunyat dels habitatges per evitar molèsties.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la segona tinent d'alcalde i regidora d'aquests dos barris, Jordina Freixanet han fet entrega aquest dilluns dels plànols del projecte a una de les persones que ha impulsat aquesta reivindicació, Iris Español, propietària de l'establiment Perrucania. Ahir es va enviar també la documentació a la resta de persones representants del veïnat.

La previsió, ha explicat Freixanet, és que aquesta obra, que té un pressupost pròxim als 41.000 euros pugui iniciar-se amb pressupost d'enguany i s'acabi l'any vinent, cap al mes de març aproximadament. L'espai estarà delimitat per una tanca de fusta i comptarà amb bancs, una font i amb jocs d'agility per a l'exercici físic dels gossos, així com un sistema de drenatge i de clavegueram.

"Es tracta d'un projecte ciutadà que el veïnat fa molt temps que reivindica i creiem que aquest és un emplaçament ideal entre Balàfia i el Secà, que recull totes les peticions que feien", ha assenyalat Freixanet.

Aquesta àrea d'esbarjo per a gossos serà la cinquena a la ciutat, després de les dels Jardins de Maria Mercè Marçal de Cappont, del Parc de Santa Cecília al Centre Històric, la dels Jardins Jaume Magre, al barri de Joc de la Bola–Camp d'Esports, i la dels Jardins Primer de Maig, a la Mariola.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta