“A Lleida hem tornat a un feudalisme laboral”

REDACCIÓ
19-12-2018
  • “A Lleida hem tornat a un feudalisme laboral”

“Hem tornat a un moment de feudalisme laboral, en el qual hi ha treballadors que no són reconeguts com a subjecte amb drets i amb deures per un sector empresarial que creu tenir súbdits.” Així ho va afirmar ahir el líder d’UGT a Lleida, José Luis Aguilà, al fer balanç de l’any que està a punt d’acabar. Va destacar la lluita contra els falsos autònoms al sector carni com un dels grans cavalls de batalla d’aquest exercici i va recordar que durant l’últim trimestre han interposat una desena de denúncies davant d’Inspecció de Treball, moltes de les quals, va insistir, en matèria de seguretat laboral.

Pel que fa a matèria de negociació col·lectiva, va apuntar que, després de la dura crisi econòmica, estan firmant convenis amb pujades salarials d’entre un 1,9 i un 2,1% i va insistir que la seua gran reivindicació per al 2019 a punt de començar és no firmar cap acord laboral que no estableixi salaris d’almenys mil euros. Serà un “element combatiu” per al sindicat, i va recordar l’existència de “treballadors empobrits”. Aguilà va insistir que “toca repartir els beneficis empresarials i reconèixer la dignitat dels treballadors. Perquè no hi ha feina digna sense un salari suficient”. En aquest punt va emmarcar la campanya 'Posa’t a Mil'. Entre els convenis que estan pendents de firma a la província va citar els del sector de la fusta, la construcció, el d’empreses d’oli, pastisseries, fleques i begudes refrescants.

D’altra banda, va arremetre amb duresa contra la Paeria i el ministeri de Treball i va denunciar una vegada més la situació que passa el sindicat a la seu de la ciutat de Lleida, a l’edifici conegut com a Ducados pel color blau. Està ple de deficiències i tant els sindicats CCOO com CGT l’han abandonat per la falta de condicions, entre altres aspectes de seguretat. Va recordar que la Paeria va apuntar a una permuta de terrenys “fa vint anys” que mai es va poder dur a terme per poder edificar una nova seu sindical. Pel que fa al trasllat a l’antic local de l’INSS, va dir que Treball xifra en 700.000 euros el cost d’adequació i només en té pressupostats 40.000.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?