Lleida homenatjarà les persones que han mort durant el confinament

REDACCIÓ
20-06-2020
  • Lleida homenatjarà les persones que han mort durant el confinament
  • Lleida homenatjarà les persones que han mort durant el confinament

L’ajuntament de Lleida va anunciar ahir que dissabte que ve, dia 27, celebrarà un acte en memòria de les persones que han perdut la vida en els últims mesos durant el confinament per la pandèmia del coronavirus i que a causa d’això “no han pogut ser acomiadades com les seues famílies i amistats haurien desitjat”. L’acte tindrà lloc al parc de la Mitjana a les 20.30 hores i, sota el nom de Sospirs de pau, buscarà “oferir en nom de tota la ciutat un espai i un moment de suport, acompanyament i consol als lleidatans i lleidatanes que s’han vist afectats per aquesta situació”.

L’acte comptarà amb diferents interpretacions musicals i de dansa i hi intervindran representants del món sanitari i l’alcalde, Miquel Pueyo.

Els interessats a assistir-hi s’han d’inscriure per via telemàtica i el termini per fer-ho acaba dijous

Per poder assistir-hi, els interessats s’hauran d’inscriure a la pàgina web de la Paeria. El termini per fer-ho finalitza aquest dijous, i l’aforament previst és de tres-centes persones.

Al marge d’organitzar aquesta cerimònia, l’ajuntament ha encarregat a l’artista alemany establert a Ivars d’Urgell Erik Schmitz una escultura en record de les víctimes mortals. L’obra està feta de pedra amb parts de metall i d’una olivera que forma la silueta del terme municipal de Lleida. Segons va assenyalar l’ajuntament, la pedra que predomina a l’escultura “és una expressió d’eternitat i de la solidesa del record que deixen” les persones que han perdut la vida. Aquest monument té una altura de 3,43 metres i una amplada d’1,5 metres.

En relació amb aquest acte, Pueyo va dir ahir durant el ple extraordinari que “Lleida s’ha manifestat com una ciutat sana i resilient i res no tornarà a ser igual, ni a Lleida ni a cap lloc del món”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta