Lleida impulsa la nova depuradora de Raimat i la recollida de residus porta a porta
L’Ajuntament de Lleida aprovarà en breu el projecte per a la nova depuradora de Raimat, una infraestructura que suposarà una inversió de 1,7 milions d’euros i que permetrà eliminar l’abocament d’aigües residuals al medi natural.
La primera tinenta d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias, acompanyada dels tècnics de Serveis Urbans i del president de l’EMD de Raimat, Ivan Fernàndez, ha presentat el projecte al veïnat en una trobada sol·licitada per la junta de l’EMD.
Una vegada aprovat el projecte per la Paeria, caldrà signar un primer conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua per finançar les expropiacions dels terrenys i, posteriorment, un segon acord per al finançament de l’execució de l’obra, prevista per al període 2026-2027. Les obres no afectaran directament el veïnat, però representaran una millora ambiental significativa.
Nou model de recollida de residus porta a porta
Durant la reunió, també s’ha informat sobre la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a Raimat. Segons Iglesias, s’ha escollit aquest territori per la seva similitud amb el barri de Ciutat Jardí, on aquest model ja funciona amb un 90% de reciclatge i sense incidències destacables.
El nou sistema es posarà en marxa a inicis de 2027, amb una campanya informativa prèvia i l’acompanyament dels tècnics per facilitar l’adaptació del veïnat. Entre les millores previstes, destaca l’augment dels dies de recollida de la fracció orgànica de tres a quatre i la instal·lació d’una illa de contenidors d’emergència. També s’han resolt dubtes sobre la gestió dels residus per part de les empreses i l’hostaleria, així com sobre les bonificacions en la taxa de residus.
Iglesias ha subratllat que l’objectiu no és només fomentar el reciclatge, sinó també millorar la comoditat del veïnat, i ha garantit que s’escoltaran les necessitats dels ciutadans per fer ajustos en el sistema si cal.