Lleida incorpora quatre agents cívics i ja compta amb setze efectius

REDACCIÓ
16-11-2020
  • Lleida incorpora quatre agents cívics i ja compta amb setze efectius
  • Lleida incorpora quatre agents cívics i ja compta amb setze efectius

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat la benvinguda a quatre agents cíviques que s’han incorporat avui i que se sumen a les dotze que ja estan en actiu. La seva missió és donar suport a la ciutadania i supervisar el compliment de les normes cíviques mitjançant la mediació i la pedagogia.

La salutació ha tingut lloc a la caserna de la Guàrdia Urbana, on l’equip d’agents –tres dones i un home- han iniciat les sessions formatives abans de començar a actuar en la via pública.

El paer en cap ha posat en valor les funcions que les agents cíviques estan duent a terme durant la present pandèmia, amb tasques com el control de les entrades i sortides als centres escolars o, també, al Cementiri Municipal en la jornada de Tots Sants i els seus dies previs.

“És un cos guiat i gestionat per la Guàrdia Urbana, però amb una vocació de capil·laritat i de penetració en tots els àmbits de la vida de la ciutat i amb una dimensió també formativa per a les persones que s’incorporen”, ha subratllat l’Alcalde Pueyo.

Les noves agents cíviques treballaran durant nou mesos i començaran a recórrer els espais públics de Lleida una vegada realitzada la preceptiva formació prèvia que han iniciat avui. La incorporació d’agents cívics/es a la ciutat respon a les convocatòries que realitza el Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ha explicat que els agents cívics busquen solucions a les incidències que detecten a la via pública a través de la mediació i el diàleg i que en poques ocasions requereixen el suport de la policia local per aplicar una sanció. “La immensa majoria de les vegades sempre acaben convencent la gent”, ha conclòs.

Els equips d'agents cívics realitzen les següents funcions:

  • Vetllen pel civisme en l’ús i conservació dels espais públics
  • Vetllen pel compliment de les Ordenances, per exemple, advertint propietaris d’animals de companyia, conductors de VMP, transeünts i conductors.
  • Avisen els serveis municipals quan detecten desperfectes o deficiències en el mobiliari urbà: bancs trencats, jocs infantils en mal estat, paviments amb risc de caiguda, grafits...
  • Controlen les entrades i sortides de centres educatius de la ciutat, ajudant a canalitzar els fluxos de persones
  • Col•laboren en campanyes informatives de l'Ajuntament de Lleida encaminades a la promoció d’hàbits saludables i la millora de la convivència.
  • Patrullen per zones específiques on s'han detectat queixes individuals o col•lectives.
  • Avisen la Guàrdia Urbana davant qualsevol fet que sigui competència dels cossos i forces de seguretat.
  • Atenen i ajuden, en primera instància, qualsevol ciutadà que ho requereixi i/o demani informació sobre algun servei. 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?