Lleida incorporarà el treball del col·lectiu Escocells Lleida al Pla de millora de l'espai públic

REDACCIÓ
Publicat: 
24-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida incorporarà el treball del col·lectiu Escocells Lleida al Pla de millora de l'espai públic
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida incorporarà el treball realitzat pel col·lectiu Escocells Lleida de diagnosi dels espais que estan buits destinats a arbrat al Pla de Millora de l’Espai Públic. L’alcalde Miquel Pueyo, juntament amb el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, s’han reunit amb Sergi Cardona i Josep Betriu, representants de l’entitat, que han presentat la diagnosi que han realitzat, recorrent els diferents barris de Lleida, dels escocells buits que hi ha actualment a la ciutat.

Segons l’informe realitzat pel col·lectiu Escocells Lleida s’han detectat més de 2.887 espais buits.

El paer en cap i el regidor Rutllant han agraït l’entitat la seva tasca de col·laboració ciutadana i l’interès per fer de Lleida una ciutat amb una densitat arbòria més gran. L’entitat Escocells Lleida ha exposat la voluntat de tirar endavant un programa juntament amb les escoles de la ciutat perquè els escolars embelleixin els escocells buits situats davant dels centres escolars.

L’Ajuntament s’ha compromès ha incorporar la seva diagnosi al Pla de millora de l’Espai públic per contrastar espais no plantats que no hagin estat detectats prèviament i els han informat del Pla d’Arbrat que té en marxa l’Ajuntament de Lleida i que preveu plantar més d’un miler d’arbres en la campanya 2022-23.

Més de tres mil arbres plantats a la ciutat en els últims quatre anys

L’Ajuntament de Lleida ha plantat un total de 3.283 arbres als carrers de la ciutat durant els últims quatre hiverns, des de l’any 2019 fins a l’actual, en el qual s’han plantat ja 359 arbres. Aquesta xifra encara augmentarà fins arribar a prop d’un miler a finals d’abril, de manera que el nombre total d’arbres plantats en aquest mandat s’acostarà als quatre mil.  

El nombre d’arbres plantats ha anat, a més, incrementant-se dels 915 de la campanya 2019-2020, als 975 de l’any següent i els 1.034 de la 2021-22. A tall de comparació, en el període 2015-2019 el nombre d’arbres plantats a la ciutat va ser de 2.792 : 881 l’hivern 2015-2016; 208 el 2016-17; 706 el 2017-18; i 997 el 2018-19. 

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha destacat l’aposta realitzada pel govern municipal per poder disposar d’un Pla de l’arbrat elaborat com a eina d’inventari i criteri en la  gestió de l’arbrat i per planificar la localització de les plantacions (escocells buits, nous espais...) així com les espècies més adaptades al clima i condicionants de la cuitat.

Aquestes tasques se sumen al conjunt d’accions per incrementar i millorar la biodiversitat de la ciutat i lluitar contra els efectes del canvi climàtic, que rebran un impuls important amb l’execució del projecte de renaturalització, pel qual la Paeria rebrà 3,8 milions d'euros

En aquest inici d’any s’estan duent a terme plantacions als carrers Almeria, Salmerón, a les places Mossèn Jacint Verdaguer i a Santa Maria Magdalena, a l’avinguda Príncep de Viana, a la plaça dels Ferroviaris, als carrers Venus, Monsó i Terol, a l’avinguda de les Garrigues, al patí del convent de Santa Clara i als parcs de Ciutat Jardí i el Joc de la Bola. 

A Lleida hi ha més de 40.000 arbres als carrers i places de la ciutat, de 189 espècies diferents, que contribueixen a millorar la qualitat de l’aire, creen ombres que ajuden a disminuir les temperatures extremes de l’estiu, embelleixen el paisatge amb les floracions d’estiu i els colors del fullatge de tardor.

Comparteix

També t'interessarà