⏯️ Lleida ja té nadala pròpia amb artistes de Ponent

ACN
12-12-2020
  • ⏯️ Lleida ja té nadala pròpia amb artistes de Ponent
  • ⏯️ Lleida ja té nadala pròpia amb artistes de Ponent

Lleida ja té nadala pròpia. Porta per títol 'Serem aurora' i ha comptat amb la participació d'artistes de la ciutat o vinculats amb les comarques de Lleida. La Paeria la va encarregar al Grup Enderrock i el resultat és una peça que pretén donar esperança davant de la pandèmia i, a la vegada, un clam d'autoestima lleidatana. La lletra és obra de Meritxell Cucurella-Jorba i, la música, interpretada per Rabadàb, és una composició d'Irineu Grosset, basada en un fragment d''El Cant dels Ocells' amb elements de pop, música d'arrel soul, gospel, rap i música jamaicana. Hi posen veu Éphona, Ese de la cinta, Heura Gaya, Kelly, Uënsdei i Valdivia. També s'ha elaborat un videoclip que es pot veure al canal Youtube de la Paeria.

'Serem aurora' és la nadala promoguda per l'Ajuntament de Lleida, amb la voluntat de poder crear una obra musical que, per una banda, doni esperança a la ciutadania en aquests moments socialment complicats, i per l'altra serveixi per visibilitzar l'escena musical emergent de la ciutat.

Amb aquest doble objectiu, la Paeria va encarregar al Grup Enderrock que coordinessin la creació i producció d'una nadala que comptés amb la participació d'artistes locals, i que respectés una sèrie d'idees motor que es volien traslladar: esperança, any nou, diversitat i Món. La nadala 'Serem aurora' és producte d'aquesta aspiració, i vol ser escoltada més enllà de la ciutat, amb un missatge proper, local, però alhora universal, segons ha dit l'alcalde Miquel Pueyo.

La cançó ha estat composada pel músic Irineu Grosset, a partir una lletra inèdita escrita per la poeta Meritxell Cucurella-Jorba, Premi Màrius Torres de poesia d'enguany. El tema combina elements de tradició com 'El cant dels ocells' amb d'altres de contemporanis com ara el pop, el soul o el rap. L'enregistrament ha anat a càrrec de la formació Rabadàb, especialitzada en nadales amb ritmes jamaicans, i ha comptat amb la col·laboració de sis vocalistes lleidatans i ponentins: Éphona, Ese de la Cinta, Heura Gaya, Kelly, Uënsdei i Valdivia. També hi han col·laborat la violoncel·lista Ònia Tomàs i el guitarrista Tole Torelli.

Pueyo ha presidit aquest divendres al Saló de Sessions de la Paeria la presentació de la nadala, acompanyat de part de l'equip que l'ha fet possible. L'alcalde ha expressat la seva il·lusió per poder oferir a la ciutadania aquesta obra musical en un context tan complicat com el d'enguany. "M'agradaria que fos la sintonia de la nostra vida en aquest espai de transició entre les incerteses, fins i tot, la tristesa i el dolor de l'any 2020, i l'esperança que s'albira en l'aurora a què fa referència la cançó", ha manifestat. Miquel Pueyo ha assenyalat que s'ha volgut crear "una Nadala laica" amb la voluntat que representés la gran diversitat de la Lleida actual i "on tothom es pogués sentir representat".

Meritxell Cucurella-Jorba ha destacat que la nadala vol mostrar el "mescladís" que conforma la Lleida actual i, a la vegada, és un clam de "pau, justícia i llibertat" que s'inspira en el discurs que Pau Casals va pronunciar a Prada de Conflent el 1941.

El compositor Irineu Grosset ha assenyalat que el projecte li ha permès descobrir moltes veus de l’escena musical més jove de la ciutat. Pau Llop, al seu torn, ha manifestat que 'Serem Aurora' representa un lligam entre la tradició de Lleida i el futur que marquen les noves generacions de la ciutat.

Jordi Novell, cap de projectes del grup Enderrock, ha expressat la seva satisfacció pel resultat del projecte i ha destacat que s'ha volgut crear una nadala amb accent propi de Lleida i que incideix en el sentit de pertinença a les terres lleidatanes.

El videoclip que acompanya la gravació ha estat realitzat per la productora lleidatana Blue Collectors, i ha estat filmat a diverses localitzacions de la capital de Segrià. La imatge i el disseny de la iniciativa ha anat a càrrec l'estudi lleidatà de disseny 131.gd.

Diferents versos de la cançó formaran part d'una campanya d'opis que es podran visibilitzar a diferents indrets de la ciutat.

'Serem aurora' pot escoltar-se a través de diferents plataformes digitals, i el videoclip es pot visualitzar a través de YouTube. L'edició ha anat a càrrec de la discogràfica Buenritmo Records.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?