Lleida millora la seguretat viària en una setantena de semàfors

REDACCIÓ
Publicat: 
20-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida millora la seguretat viària en una setantena de semàfors
    Peu de foto: 
    Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat la instal·lació en 27 cruïlles de la ciutat d'aparells als semàfors que permeten anar descomptant el temps que resta per travessar els passos de vianants. En total, està previst instal·lar 74 d'aquests mòduls, que complementaran els que ja s'han anat instal·lant al llarg dels últims tres anys en entorns escolars.

Ara, un cop completada aquesta fase, s'instal·laran preferentment entorn dels campus universitaris urbans i en carrers de gran amplada on els passos són més llargs, ha detallat el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, que aquest matí ha visitat la instal·lació d'uns aquests semàfors al costat del campus de Cappont de la UdL, acompanyat del regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro i del vicerector d'Internacionalització de la UdL, Antoni Granollers.

Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

"En el marc de les diferents reunions que tenim amb la Universitat de Lleida vam acordar que en els entorns universitaris, com s'ha fet en els entorns escolars, es poguessin instal·lar descomptadors de temps a les cruïlles semafòriques perquè això millora la seguretat viària, les persones respecten més els temps semafòrics per no creuar en vermell i, per tant, contribueix al bon ús de la via pública. És una actuació que portem desenvolupant en els darrers tres anys i que també va incloure instal·lar comptadors regressius als radars semafòrics, perquè la voluntat no és sancionar, sinó que es respecti el semàfor i no generar situacions d'inseguretat", ha explicat Postius. "És una millora que el seu bon cost-oportunitat ens permet abordar en molts punts i és molt ben valorada pels ciutadans i ciutadanes", ha afegit.

Alguns dels punts on s'instal·laran aquests comptadors són als eixos del Passeig de Ronda, Rambla d'Aragó-avinguda Catalunya-carrer Balmes i al voltant del campus de Cappont de la UdL

Comparteix

També t'interessarà