Lleida millora l'eficiència de la xarxa d'aigua potable

REDACCIÓ
Publicat: 
22-08-2023
Actualitzat: 22-08-2023 9:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Lleida millora l'eficiència de la xarxa d'aigua potable
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Lleida millora l'eficiència de la xarxa d'aigua potable
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Lleida millora l'eficiència de la xarxa d'aigua potable
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

La xarxa de distribució d’aigua de la ciutat de Lleida ha arribat a un nivell d’eficiència de gairebé el 90%, així ho destaca l'alcalde de la ciutat Fèlix Larrosa, gràcies a les obres de millora de les canonades que s’han fet en els últims anys i se segueixen fent, que permeten reduir les fuites.

“Tenim una bona xarxa de distribució i en aquests moments és més important que mai que seguim invertint i avançant en la millora permanent de la gestió de l'aigua. Em congratula que amb les actuacions que s'han vingut fent durant els darrers anys i les que s'estan fent en aquests moments arribem a un nivell de prop d'un 90% d'eficiència en la gestió de l'aigua potable a la ciutat de Lleida. Hem d'estar molt satisfets per la feina feta i felicitar als serveis tècnics municipals i a les empreses que hi estan treballant”, afirma el paer en cap.

Larrosa ha visitat les tasques de renovació de canonades que s’estan duent a terme al carrer Doctor Combelles, en el tram entre Ciutat de Fraga i Bisbe Messeguer, que permeten substituir les antigues canonades de fibrociment per noves conduccions de polietilè. D’aquesta manera, es millora la salubritat i la qualitat de l’aigua i s’eviten les pèrdues, filtracions i trencaments per envelliment de les canonades. També es renoven les escomeses domiciliàries que es troben en mal estat i s’aprofita per col·locar vàlvules per a sectoritzar els diferents àmbits. Les obres conclouran en unes dues setmanes.

L’obra a Doctor Combelles forma part d’un paquet més ampli d’actuacions orientades a la millora de la xarxa de distribució d’aigua potable en una desena de carrers de la ciutat, amb una inversió total d’un milió d’euros, que es financen gràcies a una subvenció de la Diputació de Lleida.

D’aquet paquet, únicament queden pendents d’iniciar els treballs a Alfred Perenya, entre l’avinguda Alcalde Rovira Roure i Enric Granados, que s’iniciaran ben aviat, i a Bisbe Messeguer, entre Rambla d’Aragó i Doctor Combelles. Ja s’ha actuat als carrers Penedès, Cronista Muntaner, Alcalde Pujol, Miquel de Cortiada, Santa Coloma i a la Travessera Sant Jordi.

L’alcalde, que ha estat acompanyat per la tinent d'alcalde Carme Valls, ha aprofitat la visita per a demanar disculpes al veïnat per les molèsties que puguin ocasionar els treballs i ha destacat que en el cas d’Alfred Perenya, com també es va fer al carrer Penedès, s’aprofiten per a eixamplar les voreres, una reivindicació important de la ciutadania.

Comparteix

També t'interessarà