3 MEUR destinats per a la gestió eficient d'aigua a Lleida

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
14-03-2024
Actualitzat: 01-04-2024 13:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 3 MEUR destinats per a la gestió eficient d'aigua a Lleida
    Peu de foto: 
    Pau Vilaró
  • 3 MEUR destinats per a la gestió eficient d'aigua a Lleida
    Peu de foto: 
    Pau Vilaró

A Lleida, es pot monitoritzar el 87% de l'aigua que flueix de la xarxa, assolint un nivell de rendiment superior a la mitjana de l'Estat


La sala d'actes del Palau de Congressos de la Llotja de Lleida ha acollit aquest matí la segona edició del Fòrum de l’Aigua, presidit per l’alcalde, Fèlix Larrosa, seguint a la primera que es va celebrar l’octubre passat. El fòrum ha reunit més d’una cinquantena d’experts i institucions a Lleida.

En aquest sentit, el responsable de Sostenibilitat d'Aqualia, Zouhayr Arbib ha informat que gairebé el 87% de l’aigua que surt de la xarxa de distribució a Lleida es pot detectar i quantificar, un rendiment superior comparat amb la mitjana estatal, situada al voltant del 60 i el 70%. Aquest fet no implica que l’aigua restant es perdi, sinó que manquen els mecanismes per quantificar-la de manera eficient.

D’altra banda, Larrosa s’ha mostrat satisfet per la celebració d’aquest II Fòrum de l’Aigua, assegurant que han tingut en compte tots els encàrrecs fets des de l’ajuntament.

“El nivell de necessitat i consum d’aigua que tenim els lleidatans i lleidatanes està per sota ja dels 200 litres/persona/dia, estem als 197. Això vol dir que estem millor que altres zones en situació d’emergència, i que es veuen bolcats en prendre mesures dràstiques. Olé tu pels lleidatans i les lleidatanes, que fan un bon ús de l’aigua”, ha dit Larrosa.

L’alcalde ha destacat la inversió de prop de 3 MEUR en renovacions de xarxa d’aigua potable, així com en sistema de clavegueram, per tal de seguir optimitzant la xarxa, que ara es troba al 87%.

Finalment, ha suggerit que “hauríem de reflexionar sobre les ordenances municipals, i adaptar aquesta nova manera de comprendre la cultura de l’aigua als nous sectors de desenvolupament de la ciutat”.

El director del Catalan Water Partnership i president del Consell per a l’Ús Sostenible de l’Aigua, Xavier Amores, ha parlat de la importància de l’adaptació al canvi climàtic i com les sequeres seran cada vegada més freqüents. “Parlem de dos grans factors: la digitalització i inversió en mesures intel·ligents, i l’altra la idea que l’aigua pugui tenir un ús posterior en l’àmbit industrial. I també el paper clau de les administracions públiques i ajuntaments, que han de fer inversions a llarg termini per l’estalvi d’aigua”.

Comparteix

També t'interessarà