Comença la campanya de reg al Canal d'Aragó i Catalunya amb restriccions per la manca d'aigua

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
04-03-2024
Actualitzat: 04-03-2024 14:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença la campanya de reg al Canal d'Aragó i Catalunya amb restriccions per la manca d'aigua
    Peu de foto: 
    Anna Berga

La campanya de reg ha iniciat aquest dilluns al Canal d'Aragó i Catalunya amb prorratejos i demanda lliure. Tot i que els embassaments de Barasona i Sant Salvador es troben plens, la conca de la Noguera Ribagorçana presenta nivells històrics mínims, requerint restriccions en l'ús de l'aigua. Les recents pluges al Pirineu han aportat certa esperança, especialment pel potencial desgel, però es preveuen prorratejos per garantir una campanya completa fins al setembre.

El president dels regants, José Luís Pérez, ha destacat que les restriccions es deuen a la necessitat de preservar aigua per a la conca de la Noguera Ribagorçana i per fer front als moments més crítics de la campanya, sobretot entre juny i agost. Tot i que algunes demandes actuals són per omplir basses, també es preveu l'ús d'aigua per a sistemes anti-gelada en zones amb floració.

La comunitat de regants del canal, que abasta 132 comunitats de regants i més de 11.000 explotacions agràries, es troba entre les províncies d'Osca i Lleida. Amb restriccions inevitables, l'objectiu és oferir una campanya completa als regants, tot anticipant una possible aplicació de prorratejos si els recursos hídrics són limitats. Es destaca que aquest canal és el primer a començar la campanya de reg a Catalunya aquesta temporada.

Comparteix

També t'interessarà