Lleida obre el curs acadèmic 2023 2024 amb un Projecte Educatiu de Ciutat innovador i creatiu

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida obre el curs acadèmic 2023 2024 amb un Projecte Educatiu de Ciutat innovador i creatiu
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Proposa 8 eixos transversals: inclusió, interculturalitat, el vessant intergeneracional, perspectiva de gènere, treball en xarxa, comunicació, la llengua catalana i l’accés a l’art i a la cultura


L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Educació, Xavi Blanco, acompanyats d’una nodrida representació de la comunitat educativa de la ciutat i de les principals autoritats locals, han presentat l’obertura del curs acadèmic 2023 2024 i el nou Projecte Educatiu de Ciutat, (PEC)

El PEC és un instrument permetrà que l’Ajuntament de Lleida concreti un full de ruta per incloure a la ciutadania i les administracions en una dinàmica de sinèrgies compartides per tal de desenvolupar les accions que consolidin Lleida com a Ciutat Educadora. La realització d’aquest treball l’ha dirigit Fidel Molina Luque, Catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lleida, i compta amb il·lustracions de Clara-Tanit.

L’alcalde ha posat en valor que el nou PEC “ens ha de permetre garantir l’educació de qualitat, inclusiva i igual per a tothom i, també, oferir possibilitats de continuar aprenent tota la vida”. Larrosa ha insistit en què “el Projecte Educatiu de Ciutat  situa en el centre la concepció de Lleida com a ciutat amable, que treballa en xarxa i de manera compromesa per posar el focus en la persona i el seu desenvolupament integral”.

Aprovat per unanimitat pel Consell Escolar Municipal i pel Ple de La Paeria, el passat mes de març, el PEC és el document marc que, de manera participativa i comunitària, promou una transformació en l’educació des de la mirada comunitària. Ha de ser l’eina per compartir i integrar els valors educatius entre la ciutadania i els sectors socials. El PEC és un projecte obert i viu, que s’ha d’adaptar als canvis de la societat i que ha d’alinear el conjunt d’accions relacionades amb l’educació dins la política municipal.

El document repensa l’educació dins i fora de l’escola i proposa 8 eixos transversals com són la inclusió, la interculturalitat, el vessant intergeneracional, la perspectiva de gènere, el treball en xarxa, la comunicació, la llengua catalana i l’accés a l’art i a la cultura.

El PEC de la ciutat de Lleida s’ha elaborat en base a quatre objectius. La reflexió sobre l’educació a la ciutat de Lleida per fer ciutadania, de forma que la socialització generi llaços de pertinença, participació i inclusió. Facilitar l’estructuració de les accions educatives que es portin a terme des de l’Ajuntament. Argumentar les estratègies per intervenir en la inclusió ciutadana i en un model educatiu. I, finalment, facilitar les accions educatives per la resta d’entitats i institucions que participen del fet educatiu a la ciutat de Lleida i a integrar els valors educatius entre la ciutadania i tots els sectors socials en els processos de socialització formal, no formal i informal.

Aquí podeu consultar el document sencer.

Comparteix

També t'interessarà